Szerzőnk, Fekete I. Alfonz kapta idén a JAKkendő-díjat

2016. április 21. 9:57
A mosolygó zsonglőr című kéziratával Fekete I. Alfonz, lapunk alkalmi szerzője kapta idén a a József Attila Kör (JAK) és a MrSale Öltönyüzlet által alapított JAKkendő-díjat. A díj segítségével hamarosan megjelenő kötetben lesz egy sor fantasztikus elem is, szóval mi nagyon várjuk.

Fekete I. Alfonz, a Próza Nostra szerkesztője, illetve lapunk alkalmi szerzője nyerte idén Magyarország legszórakoztatóbb nevű díját, a JAKkendőt. A József Attila Kör és a MrSale Öltönyüzlet közös pályázatán hatvan pályamű közül választotta ki a zsűri A mosolygó zsonglőr című kéziratot, amely a szerző első köteteként láthat napvilágot nyomtatásban.

A szerző 1986-ban született Szabadkán, majd Amerikában és Szegeden tanult, utóbbi egyetemen anglisztikát. 2010 és 2015 között az újvidéki Híd folyóirat irodalommal és kultúrával foglalkozó fiatalok alkotta csoportjához tartozott. 2014 óta a Próza Nostra állandó munkatársaként recenziókat ír a kortárs fantasy és ifjúsági irodalom témakörében, a terület szakértőjeként közreműködött a POPJAK rendezvényein is – áll a cikkben.

A díj kapcsán született interjúban a szerző Ursula K. Le Guint idézve elmondta: „a fantasy valószínűleg a legősibb irodalmi eszköz arra, hogy a valóságról beszéljünk”. A mosolygó zsonglőrben enek megfelelően találhatunk majd fantasztikus elemeket a Grimm-meséktől kezdve a tudományos fantasztikumon át a mítoszokig.

 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában