A Hangakirály nyerte a Fantasztikus Borítók Viadalát

2016. április 8. 9:45
Hat kiadó, tizenkét borító, hatszáz szavazat: megvannak a Fantasztikus Borítók Viadalának tavaszi eredményei. Az első helyet meggyőző előnnyel a Greg Keyes Hangakirályának (Delta Vision) borítója szerezte meg, a második helyre Naomi Novik Rengeteg című könyve futott be (Gabo SFF), a harmadik helyen pedig Nick Cutter A falkája végzett (Agave Könyvek).

A tavaly őszi első borítószavazásunkon – amely végül döntetlennel végződött – összesen 78 ember szavazott. Nagy örömet okozott, hogy a Fantasztikus Borítók Viadalának tavaszi kiadásában majdnem megnyolcszoroztuk ezt az eredményt: 609 szavazat érkezett az általunk jelölt könyvborítókra. Az első helyet a Delta Vision gondozásában, két kötetben érkező Hangakirály, Greg Keyes könyve szerezte meg. A fantasy-kötet borítója Pozsgay Gyula munkája.

Második helyre Naomi Novik könyve, a Gabo SFF-sorozatában érkező Rengeteg került. A borítót Cserny Timi Pookah készítette. A harmadik helyen az Nick Cutter könyve, A falka végzett. Az Agave Könyvek kötetét Kuszkó Rajmund tervezte. Negyedik helyen Neal Stephenson Seveneves – A hét Éva című könyve végzett (Fumax; alkotó: Kovács Anett), míg az ötödik helyre a Galaktika Start Könyvek egyik elsőkönyves magyar szerzőjének könyve, az Eshtar futott be. Ha jól tudjuk, a borítót maga szerző tervezte.

A „konstruktőri versenyt” is a Delta Vision nyerte, a Hangakirály kimagasló eredményével két kötetük összesen 144 szavazatot kapott. Második helyen ebben a körben az Agave (131), harmadik helyen a Gabo SFF végzett (124). Őket követi a Galaktika (82), a Fumax (79) és a Athenaeum (49).

Mutatjuk az eredményeket:

 

Ez pedig az első három helyezett:

Greg Keyes: Hangakirály

Naomi Novik: Rengeteg

Nick Cutter: A falka

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Malfurion!

A 2. jobban tetszik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában