The Walking Dead: 6. évad

2016. április 5. 8:23

Rusznyák Csaba
Geekz
A hatodik évad elkezdett játszani a gondolattal, hogy az ember talán mégsem veszett oda teljesen, hogy igen, minden eddigi vér-, bél- és szarfolyam ellenére mégis lehet visszaút.

Mivel az élmény még friss, nem tudom, hogy ez a befejezés (kb. fél perc) mennyire nyomja rá a bélyegét az egész évadra vagy sorozatra – valószínűleg messze nem annyira, mint amennyire most amolyan dugjátok-fel-magatoknak indulatból érzem, és különben is, ősszel, amikor folytatódik tovább a sztori, ez már jó eséllyel senkit sem fog érdekelni. A gond inkább az, hogy ha egyszer megléptek egy ilyen otrombaságot, akkor a jövőben simán megléphetik újra (és újra és újra és...).

És az igazi tragédia? A The Walking Dead pont az a döbbenetes siker, az a masszív nézettségi monstrum (bár ez a monstrum idén kicsit összement az előző évhez képest), amelynek abszolút semmi szüksége nem lenne ilyen olcsó húzásokra, sőt nyugodtan szárnyalhatna merészen, radikálisan, meglepően. Márpedig ha ez a finálé úgy ér véget, ahogy véget kellett volna érnie (akárkit iszik is meg Lucille), most csak ülnék és bámulnék, és nem térnék magamhoz, hogy mennyire jó volt ez az évad. Így viszont egyelőre marad a dugjátok-fel-magatoknak stádium.

UPDATE: Puszta érdekességként: a sorozat showrunnere máris magyarázza, védelmezi az internetszerte sokat szidott évadfinálét (mintha csak Zack Snydert látnám) - ráadásul sűrűn használja a "cinikus" szót a nézőkre (akikből a sorozata - és ő - megél). Itten.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés