Oknyomozó Raptor: Üdv újra itthon Pókember… de ki vagy?

2016. március 15. 11:57

Zsótér Indi Dániel
Roboraptor

Ami hát egészen biztos, hogy kedvenc hálószövőnk karakterét illetően a Marvel kreatívjai a lehető legeredetibb storyhoz nyúltak vissza, ahol Peter még mindössze 16-17 éves. Ez a döntés több szempontból is érdekessé teszi a figurát.

Mit tudunk Tom Holland Pókemberéről?

Könnyű lenne erre azt válaszolni, hogy semmit, de az avatott rajongók valószínűleg tudják (én magam bízom is benne), hogy anno amikor a második Andrew Garfield-os pók-mozi bedőlt és a Marvel emberkedni kezdett a karakter jogait illetően, napvilágot látott egy szerződés(-szerű sajtfecni de hivatalosan semelyik stúdió sem erősítette meg a dokumentum létezését) amiben a Marvel meghatározta, hogy az általa vászonra vinni kívánt Peter Parker milyen attribútumokkal kell, hogy rendelkezzen. Ezek alapján a Marvel által megvásárolt Peter Parkernek egy fehér, tinédzser, gimnazistának kell lennie, csakúgy ahogy az eddigi feldolgozásokban is (bár azokban mindig a gimi végén, az egyetem elején jártunk). Meg volt valami arról, hogy nem dohányozhat… (Ráadásul az, hogy ki volt emelve a karakter bőrszíne, nem azt jelenti, hogy Marvelék benácultak volna, hanem, hogy egyértelműen nem Mike Morales-féle újkori Pókarc fog megjelenni a filmeken.)

Ami hát egészen biztos, hogy kedvenc hálószövőnk karakterét illetően a Marvel kreatívjai a lehető legeredetibb storyhoz nyúltak vissza, ahol Peter még mindössze 16-17 éves. Ez a döntés több szempontból is érdekessé teszi a figurát és egyben bővíti a stúdió eddigi filmjeinek műfajkavalkádját. (…)

Mindenesetre…

Bevallom, hogy nem látom még magam előtt Pókembert az MCU-ban de szerintem senki sem. Ennek megfelelően szkeptikus is vagyok, hogy vajon miként fog működni a többi hős mellett, úgy, hogy ráadásul a karakter maga mindössze 16-17 éves. Sok lehetőség van a figurában, ráadásul a 2017-es filmről is szárnyra kaptak pletykák amik vízionálják a Sinister Six történetet… na az lenne az igazi nagy tökösség!

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://sci-fi.mandiner.hu/trackback/21166