Egy sor magyar szerző írt a Galaktika ünnepi antológiájába

2016. március 1. 16:07
Arthur C. Clarke, Orson Scott Card és Ursula K. Le Guin írásai mellett egy sor magyar szerző is feltűnik a Galaktika Fantasztikus Könyvek jubileumi antológiájában. Novellával jelentkezik többek között Nemere István, Szélesi Sándor, Antal József és Benedek Szabolcs is.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Gateway to Space kiállításon mutatja be a Galaktika a Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozat jubileumi, háromszázadik kötetét. Az antológiakötetben hazai és külföldi szerzők összesen huszonnégy novellája kapott helyet. A Galaktika cikke szerint a külföldi szerzők között olyan klasszikusok tűnnek fel, mint Arthur C. Clarke, Orson Scott Card és Ursula K. Le Guin.

Rajtuk kívül pedig magyar szerzők is feltűnnek. A kötetbe írt Nemere István, Szélesi Sándor, Antal József, Benedek Szabolcs, Sirokai Mátyás, Varga Csaba Béla, Bojtor Iván, Kasztovszky Béla, Hász Róbert, Lőrinczy Judit, Antal József, valamint a Galaktika főszerkesztője, Burger István, illetve tudományos rovatának szerkesztője, Kovács Tücsi Mihály.

A kötetet április közepén a Könyvfesztiválon dedikálják a szerzők.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában