Terveink 2016-ra

2016. február 12. 10:07

Gabo SFF
Gabo SFF

Gőzerővel dolgozunk a 2016-os fantasztikus megjelenéseinken, és elérkezettnek láttuk az időt, hogy adjunk egy kis helyzetjelentést, illetve hogy egy helyen összeszedjük a tavaly már beharangozott köteteket.

Terveink szerint hamarabb, de legkésőbb a Könyvfesztiválra fog érkezni Adam-Troy Castro furcsa sci-fi-krimi hibridje, A holtak küldöttei, amiben egy végtelenül cinikus, emberkerülő nyomozónő, Andrea Cort egy szinte megoldhatatlan feladat elé kerül az Egy Egy Egy nevű hatalmas űrállomáson, ahol az MIeredet nevű szoftverintelligencia egy olyan fajt hozott létre, amelynek tagjai több kilométeres mélység fölött függeszkedve élik le életüket.

Ugyancsak előrehaladott állapotban van Al Robertson sci-fi regénye, az Égtörés, amit sokan a tavalyi év legerősebb debütáló kötetének tartanak. Ebben a könyvben az emberiség túl van egy háborún, amit egy fellázadt mesterséges intelligencia ellen vívtak. Ugyan az emberek győzedelmeskedtek, de a Föld lakhatatlanná vált, így a túlélőknek egy iparosított aszteroidára kellett költözniük. Jack Foster hosszú és mocskos harcok után ide tér vissza, hogy megtalálja a számára legfontosabb ember gyilkosát – viszont szorítja az idő, hiszen az elméjében élő harci MI hamarosan átveszi a teste felett az irányítást, végleg kitörölve Foster tudatát. (…)

Az idehaza nem ismeretlen Paolo Bacigalupi új regényével, a The Water Knife-fal azoknak kívánunk olvasmányt nyújtani, akik szeretik a világunk jövőjével, Földünk sorsával foglalkozó, okos sci-fiket. Bacigalupi világában ugyanis a vízhiány határozza meg az emberek életét, és sokak számára az emberi élet értéktelen egy korty vízzel szemben. Katherine Addison ugyan új szerzőnk, de reméljük, olvasóink meg lesznek elégedve Hugo- és Nebula-jelölt, valamint Locus nyertes A goblincsászár című fantasyjével. A külföldön sokak kedvencévé váló regény főhőse egy félig goblin, félig tünde Maia, aki sanyarúan tengeti napjait, amikor is hírnök érkezik hozzá a császári udvartól, hogy közölje: ő vált a császári trón várományosává. Azonban a fiú története nem tündérmese, az udvar ugyanis intrikával és ellenségekkel teli, így Maiának minden talpraesettségére szüksége lesz, hogy helyt tudjon állni ebben a környezetben.

 
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://sci-fi.mandiner.hu/trackback/20298