Készülőben van egy magyar Lovecraft-film

2016. február 6. 9:46
H. P. Lovecraft From Beyond című novellájából készít filmet az Ixtlan Artworks: a történet középpontjában egy érzékszerveken túli világot felfedezni vágyó, valóságtól egyre jobban elszakadó tudós áll, aki megszállottként épít egy elektromos gépet, amely elősegítheti a túlvilág felfedezését.

Múltkor írtunk a hamarosan induló Lovecraft-fanzinról, most pedig egy magyar filmről számolunk be, amely a horror és a weird fiction atyjának egy novellája alapján készül. A Galaktika írta meg, hogy az Ixtlan Artworks csapata nekiállt feldolgozni H. P. Lovecraft From Beyond című novelláját. A honlapról kiderül, hogy első sorban televíziós vetítésre szánják a 40-45 perces művet, amelyet négy éve kezdtek el készíteni, a forgatás pedig Sopron környékén folyt.

Ezt írják a történetről: „A From Beyond középpontjában Crawford Tillinghast és barátja áll, aki egyes szám első személyben meséli el, milyen borzalmas változások estek meg a tudós Tillinghaston. A tudós egy elektromos gépet épít, aminek segítségével működésbe hozza az ember »csökött vagy primitív állapotban lévő érzékszerveit«, amikkel betekintést nyerhet a teremtés mélyére, átugorva téren, időn és dimenziókon. Megszállottként építi gépezetét, teljesen elvonul a külvilágtól, nem érintkezik senkivel, még a szolgálói is elhagyják. Barátja nem hagyhatja ezt, segíteni kell rajta.​”

Itt pedig van egy teaser trailer, amelyben a leírás szerint még semmi sem olyan, mint amilyen a filmben lesz:

(A képeket az Ixtlan Artworks oldalán találtuk.)

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés