Magyarországon már több mint egymillióan látták Az ébredő Erőt

2016. január 8. 14:42
Egymillió fölött az új Star Wars nézőszáma itthon: már csak öt filmet láttak többen Magyarországon. A filmre három hét alatt 1.005.146 ember váltott jegyet, ami csaknem 1,5 milliárd forintnyi bevételt generált. A film világszinten rekordidő alatt érte el a az egymilliárd dolláros bevételt, pedig még be sem mutatták Kínában.

Rövid idő alatt újabb rekordot döntött a magyar mozikban a Star Wars hetedik epizódja: Az ébredő Erő átlépte az egymilliós nézőszámot. A filmre három hét alatt 1.005.146 ember váltott jegyet, ami csaknem 1,5 milliárd forintnyi bevételt generált. Utoljára a 2009-ben bemutatott Avatar volt az a film, amelyre több mint egymillió néző volt kíváncsi, bár az csak nagyjából három hónap után érte el ezt a számot – közölte a film magyar forgalmazója pénteken az MTI-vel.

A sci-fi sorozat új része már bemutatása óta több rekordot megdöntött: produkálta minden idők legjobb nyitóhétvégéjét a nézőszám és a jegybevétel tekintetében, a legjobb nyitónap és a legtöbb napi nézőszám, valamint az eddigi legjobb második nap rekordját is megdöntötte, felülírva az előző napi nézőszámot is.

Világszinten is rekordokat döntöget az új epizód

A saga új epizódja nemcsak Magyarországon, de a világ más pontjain is több új csúcsot állított fel: az európai piacon már a bemutató napján 14,1 millió dollárt (4,1 milliárd forintot), míg észak-amerikában az első napon 57 millió dollárt hozott, az első két napon összesen pedig 130 millió dollár bevételt generált, ami minden idők legjobb eredményének számít. Emellett rekordidő, 12 nap alatt érte el az egymilliárd dolláros (288 milliárd forint) bevételt is világszinten úgy, hogy Kínában csak január 9-én kezdik forgalmazni.

Az eddigi csúcstartó a Jurassic World volt, amely 13 nap alatt hozott egymilliárd dollárt meghaladó bevételt, ráadásul a világ második legnagyobb piacán, a kínain elért eredménnyel együtt.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én biztosan nem fogom látni.
Utálom a bádogemberek csörömpölését.
Amúgy: Biztosan hatalmas kasszasiker lesz.

Láttam, Sőt 4dx-ben, mer' a fiam kifejezetten ragaszkodott hozzá. Mondjuk a 4DX sokat javított rajta, mert az mindenképpen újszerű élmény volt, hogy a fenekem alatt vibrál a szék, meg ide-oda dülöngél velem. A filmet azt hiszem már a kijáratnál elfelejtettem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában