Martin: Még mindig nincs kész a Winds of Winter

2016. január 4. 10:18
George R. R. Martin, A tűz és a jég dala szerzője blogján jelentette be, hogy még mindig nincs kész a ciklus hatodik darabja, és nem is fog megjelenni tévésorozat új évada előtt. Az HBO-n futó Trónok harca sorozat az előző évadban beérte a könyveket, idén áprilisban pedig már túl is fog lépni azokon, az új könyvvel azonban még hónapokig fog dolgozni Martin.

Nincs kész a Winds of Winter” – így jelentette be blogján a Trónok harca című sikeres HBO-sorozat alapját adó fantasy, A tűz és jég dala ciklus szerzője, George R. R. Martin, hogy nem egyhamar jelenik meg a ciklus hatodik darabja. „Higgyétek el, nem volt jó érzés leírni ezeket a szavakat. Csalódottak vagytok, és nem vagytok egyedül. A szerkesztőim és a kiadóm is csalódott, az HBO is csalódott, az ügynökeim és a külföldi kiadóim is csalódottak... de senki sem olyan csalódott, mint én” – írta.

Az író szerint még hónapok vannak hátra a munkából, de már kész van több száz oldal és több tucat fejezet. Ugyanakkor még sok van hátra, és ennek jó részét az újraírás és az átstrukturálás teszi ki. Martin azt is kifejtette, hogy az írás néha jól megy, néha pedig nem, tavaly pedig inkább rosszul ment, mint jól.

A könyvsorozat első darabja 1996-ban jelent meg, azóta hektikus az újabb részek megjelenése: eddig 1999-ben, 2000-ben, 2005-ben és 2011-ben jelentek meg a folytatások. Még ugyanebben az évben, 2011-ben elindult a könyvből készült sorozat, a Trónok harca, ami azóta is töretlen sikerrel fut az HBO-n: az előző, ötödik évadban a sorozat be is érte az utolsó megjelent könyv történetét. Martin a posztjában leírta, hogy a hatodik évad ezért spoileres lesz azoknak, akik el akarják olvasni a könyvet.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

LoL

Az elmúlt tíz évben végig azt hajtogatta, hogy nincs kész az aktuális kötet, "de senki sem olyan csalódott, mint én".
Robert Jordan legalább halálos beteg volt.

Azért én igényelnék egy folytatást, de erősen kétlem, hogy össze tudja fonni a szálakat. Mondjuk az utolsó rész jobb lett, mint az azt megelőző.

A könyvek jók.
A tévésorozat viszont tényleg b-kategóriás lett, annak ellenére, hogy HBO.
Hol van ez egy HBO Rómához képest?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés