Itt az űropera, amire mindig is vártál

2015. december 15. 10:55

És mormoljunk el egy imát, hogy a SyFy maradjon ennél a minőségnél, és még nézzék is, mert az még borzasztóbb lenne, ha csinálnának végre megint egy tényleg komolyan vehető sci-fi sorozatot és elkaszálnák.

2015. december 15. 10:55
Strott Tímea
Trikorder

A nagy kérdés számomra az volt igazán, hogy hogyan fognak egy sorozatba ennyi cgi-t bepakolni, és ha ténylegesen mindent úgy mutatnak be, ahogy a könyvekben szerepel, akkor milyen minőségű lesz a látvány a sorozatos költségvetésből. Az az igazság hogy szavam sem lehet, alig pár éve filmekben is hasonló volt, tv-re ez tökéletes. Az első részt laptopról néztem, közepesen jó minőségben, és így is több volt, mit korrekt (ahogy a madár repked alacsonyabb gravitációnál az övben, az nagyon jól ki van találva), kíváncsi vagyok full hd tv-n mit tud majd, és csak reménykedek, hogy nem lőtték el a teljes költségvetést a pilotra. Emellett amúgy a valós helyszínek és szépek voltak, jelenleg a Pinewood stúdió 3 legnagyobb hangárjában folyik a forgatás, és mindent megépítenek, amit lehet, úgyhogy van egy sanda gyanúm, hogy a SyFy az átlag költségvetésük többszörösét költi most el, és igencsak egy lapra tett fel mindent. Kifejezetten érződik, hogy a nagy elődök nyomába szeretne lépni ezzel a sorozattal, és legyünk őszinték, nagyon hiányzik egy tényleges jó, egyedi és modern űropera a palettáról. Mert sokszor újra lehet nézni a Battlestar Galacticát, de nem árt néha beújítani.

Összességében a pilot alapján mindenképpen ajánlanám a sorozatot, a könyvek pedig must have kategóriások. A sorozatot a tévében december 14-én mutatják be, de a pilot már elérhető a SyFy honlapján, a könyv pedig magyar kiadásban jelenleg a negyedik kötetnél tart a Fumax kiadó gondozásában. És mormoljunk el egy imát, hogy a SyFy maradjon ennél a minőségnél, és még nézzék is, mert az még borzasztóbb lenne, ha csinálnának végre megint egy tényleg komolyan vehető sci-fi sorozatot és elkaszálnák.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Knerten
2015. december 18. 09:54
A fehérellensséget én se értem... igaz, egy fehér csaj (kit farkasok nevelteehheek...) és egy fekete pasi(? - inkább gyámoltalan hülyegyerek) a két főhős, de fehérellenességet nem fedeztem fel benne, inkább enyhe férfiellenességet. De hogy zavaros és klisés, az nem kifejezés... Minimális szellemi erőfeszítés nyomai sem fedezhetők fel a forgatókönyvön. Szégyen, hogy ma ennyire le lehet nézni, hülyének lehet nézni a közönséget. :(((
Pintér Bence
2015. december 15. 22:32
Miért lenne fehérellenes?
Szabolcsi Gergely
2015. december 15. 19:50
Mitől fehérellenes, mert nem csak fehérek játszanak benne vagy van valami mélyebb indoka is?
lavor
2015. december 15. 13:45
Nem-nem, itt van az űropera, amire mindig is vágytál, Anthony Hopkins narrálásában. https://vimeo.com/113142476
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik