Itt az űropera, amire mindig is vártál

2015. december 15. 10:55

Strott Tímea
Trikorder
És mormoljunk el egy imát, hogy a SyFy maradjon ennél a minőségnél, és még nézzék is, mert az még borzasztóbb lenne, ha csinálnának végre megint egy tényleg komolyan vehető sci-fi sorozatot és elkaszálnák.

A nagy kérdés számomra az volt igazán, hogy hogyan fognak egy sorozatba ennyi cgi-t bepakolni, és ha ténylegesen mindent úgy mutatnak be, ahogy a könyvekben szerepel, akkor milyen minőségű lesz a látvány a sorozatos költségvetésből. Az az igazság hogy szavam sem lehet, alig pár éve filmekben is hasonló volt, tv-re ez tökéletes. Az első részt laptopról néztem, közepesen jó minőségben, és így is több volt, mit korrekt (ahogy a madár repked alacsonyabb gravitációnál az övben, az nagyon jól ki van találva), kíváncsi vagyok full hd tv-n mit tud majd, és csak reménykedek, hogy nem lőtték el a teljes költségvetést a pilotra. Emellett amúgy a valós helyszínek és szépek voltak, jelenleg a Pinewood stúdió 3 legnagyobb hangárjában folyik a forgatás, és mindent megépítenek, amit lehet, úgyhogy van egy sanda gyanúm, hogy a SyFy az átlag költségvetésük többszörösét költi most el, és igencsak egy lapra tett fel mindent. Kifejezetten érződik, hogy a nagy elődök nyomába szeretne lépni ezzel a sorozattal, és legyünk őszinték, nagyon hiányzik egy tényleges jó, egyedi és modern űropera a palettáról. Mert sokszor újra lehet nézni a Battlestar Galacticát, de nem árt néha beújítani.

Összességében a pilot alapján mindenképpen ajánlanám a sorozatot, a könyvek pedig must have kategóriások. A sorozatot a tévében december 14-én mutatják be, de a pilot már elérhető a SyFy honlapján, a könyv pedig magyar kiadásban jelenleg a negyedik kötetnél tart a Fumax kiadó gondozásában. És mormoljunk el egy imát, hogy a SyFy maradjon ennél a minőségnél, és még nézzék is, mert az még borzasztóbb lenne, ha csinálnának végre megint egy tényleg komolyan vehető sci-fi sorozatot és elkaszálnák.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem-nem, itt van az űropera, amire mindig is vágytál, Anthony Hopkins narrálásában.

https://vimeo.com/113142476

Miért lenne fehérellenes?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés