Az öt legidiótább sztereotípia a Star Wars univerzumából

2015. december 9. 11:12

Pintér Máté
Roboraptor
A Star Wars univerzuma a zsarnokság elleni küzdelem eposza, azonban bármennyire is lélekemelő a lázadók küzdelme, azért akad itt rasszizmus is.

3. C-3PO

A protokolldroid, akinek az a munkája, hogy bármilyen szituációban tökéletesen semleges legyen, nyilvánvalóan aszexuális figura. Akkor mégis miért programozták úgy, hogy folyamatosan sztereotip homoszexuális manírokat kombináljon a hollywoodi lakájok modorosságával? És mi ez az arany borítás? Lucas szemmel láthatóan meg volt győződve arról, hogy ezek kombinációja vicces, és valószínűleg arról is, hogy egy aszexuális robot annyiban aszexuális, hogy nem heteró, tehát nem heteró klisékre van szüksége. Csakhogy van egy rossz hírem George, még a melegek mindegyike sem viselkedik úgy, ahogy azt te elképzeled a melegekről, az aszexuálisok meg aztán pláne nem. (…)

1. Watto

El kell árulnom egy titkot. Én kisgyerekként szerettem az első részt, a legkidolgozottabb karakternek pedig Wattót tartottam, hiszen nem lopja az időt felesleges bölcselkedésekkel, csupán olyan keményen üzletel, hogy még a jedik elmetrükkjei sem hatnak rá. Az azért valahol menő. Aztán idősebb fejjel rájöttem, hogy Steven Spielberg tutira nem látta a Baljós árnyakat, különben biztos, hogy soha többé nem állna szóba Lucasszal. Wattónál nagyobb sztereotípiát ugyanis rajzolni sem lehetne, Goebbels forog a sírjában, amiért annó nem csinált propaganda sf-filmeket. Nagy orr, görbe tartás és az üzlet mindenek felettiségén kívül semmi nem jellemző a Star Wars univerzumának űrzsidójára. Ja de, az, hogy rabszolgákat tart. Gratulálok, George, kiállítottad a szegénységi bizonyítványodat.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Regen kormoztad mar ki a feleferjed fingojat ha Thripiotol is begerjedsz, epeszu embernek szerintem nem jut eszebe rola egy buzi...

Egyebkent szegyelld magad, kihagytad hogy Palpatine aki eluralja es birodalomma teszi a koztarsasagot maga a Zorban.

A hupikek torpikeket? A voros vezer iranyitasa alatt allo kollektiv uniformizalt tarsadalomrol beszelunk? Na az is megerne egy par elemzest... raadasul SMURF = Soviet Men Under Red Father :)))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés