Doctor Who 9. évad: Best Season Ever?

2015. november 19. 13:25
Szerintetek is új korszak köszöntött be a Doctor Who-érában? Vagy inkább visszasírjátok a sokak által bűngyengének titulált korábbi pár szezont?

A főtéma a halál kérdésköre lett, mindegyik epizód igyekszik kicsit körüljárni az örök elmúlást. Persze, a halál eddig is szerves része volt a sorozatnak, de ennyire hangsúlyosan még sosem elmélkedtek rajta, és ez minden bizonnyal előre is vetíti Clara Oswald (Jenna Coleman) sorsát a szezon végén. Mondhatni belefér, hiszen az újkori, állandó szereplő útitársak közül eddig még senki sem búcsúzott halállal a sorozattól (nyilván Rory és Amy sorsán lehet vitatkozni).

A Doktor ráadásul nem telepszik olyan fojtogató indaként a szériára, mint eddig: David Tennant és Smith nem nagyon engedtek teret másnak, Capaldi karaktere viszont – hiába ugyanúgy kétségekkel teli, mint elődei – mégis letisztultabb, nyugodtabb, nem igényli, hogy minden jelenet csak róla szóljon. Kettőse Coleman-nel egészen kiváló, franc se gondolta volna, hogy ilyen nagy lesz az összhang köztük, már csak a korkülönbség miatt se.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában