Sorozat készül a képregényből, amiben (majdnem) minden férfi meghal

2015. október 14. 22:38
Jó hír: sorozat készül Brian K. Vaughan Y: The Last Man (Y: Az utolsó férfi) című képregényéből. Az Y: The Last Man felütése az, hogy egy rejtélyes esemény következtében egyszerre meghal minden Y-kromoszómával rendelkező emlős, leszámítva egy férfit és egy majmot. És hogy mi következik, ha csak a nők maradnak?

Maga az alkotó, Brian K. Vaughan erősítette meg, hogy sorozat készül Y: The Last Man (Y: Az utolsó férfi) című képregényéből, melyet Pia Guerrával közösen készített. A Hollywood Reporter cikke szerint jelenleg írót keresnek Vaughan mellé az FX csatornánál. 2007-ben még úgy nézett ki, film készül a körülrajongott képregényből, aztán nem történt semmi, de a jogok visszaszáltak Vaughanre. És hogy miről is van szó?

A 2002-ben indult, hatvan részt megélt képregénysorozat alapvetése az, hogy egy rejtélyes kataklizma során egyszerre meghal az összes férfi emlős a Földön, kivéve egy Yorick nevű, hobbiszinten szabadulóművészettel foglalkozó srácot és majmát, Ampersandot. Yorick elindul, hogy felfejtse a katasztrófa okát és megmentse az emberiséget, miközben a magukra maradt nők megpróbálják stabilizálni az esemény utáni káoszt.

És hogy milyen ez a káosz? A képregényben például lezuhan a repülők jelentős része, az amerikai kormány vezetését egy sokadrangú miniszter veszi át, miközben republikánus szenátorok fegyverrel felszerelkezett feleségei követelik maguknak férjük székét. Az egyetlen valóban működő- és ütőképes hadsereg az izraeli marad.

Kicsit kitekintve: egy ilyen katasztrófa esetén Magyarországon például minden közjogi méltóság, az összes minisztérium vezetője, a parlamenti képviselők kilencven százaléka, a teljes rendőri és katonai vezetés egyik pillanatról a másikra eltűnne. De nem állnának sokkal jobban a britek sem, mutatjuk az alsóházat az Elle szerdai kampányvideójából:

Az alapanyag tehát nagyon érdekes témát dolgoz fel: csak remélni lehet, hogy a a sorozatverzió fel tud nőni a képregényhez.

(Fotó: Mic.com)

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Annak idején olvastam a képregényt (bár nem vagyok nagy fogyasztója a műfajnak), tényleg jó volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés