Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Számoljuk fel a városházi korrupciót és mentesítsük a pazarló vezetőktől a várost!

2024. május 16. 12:52

Karácsony Gergely és a város vezetői nem látják, hogy itt valami nem stimmel?

2024. május 16. 12:52
Kettenbruecke Parlament Donau Budapest Ungarn
Szalai Piroska
Szalai Piroska
Facebook

Kép forrása: Schöning/Getty Images

„Változást Budapesten! 

Miért nincs pénze a Fővárosnak⁉️ Emlékezzünk a következő három tényre: 
1. Tarlós István 200 milliárd forint tartalékkal adta át a várost, 
2. a Lánchíd felújítása drágult 5 milliárd forinttal, 
3. beazonosíthatóan készpénzben felvett két személy 1,34 milliárd forintot, ami a Lánchíd kivitelezésével összefüggésbe hozható a KEHI szerint.

Karácsony Gergely és a város vezetői nem látják, hogy itt valami nem stimmel? Jobb vezető kell a városnak!

Hajrá Budapest! Hajrá Szentkirályi Alexandra! 

Nagyságrendileg vizsgáljuk meg Budapesttel kapcsolatos három összeget!Tarlós István átadott 200 milliárd Ft-ot 2019.10.17-én (160 milliárd Ft értékpapírt és 40 milliárd Ft készpénzt), ami több volt akkor, mint a teljes éves iparűzési adóbevétel + az államtól kapott működési támogatás összege, illetve megközelítette a teljes éves költségvetési bevételt. Részletek az Indexnek adott interjújában is olvashatók.

A Lánchíd felújítását a Tarlós István által 2019-ben a választások előtt lefolytatott közbeszerzés nyertese 21,8 milliárd forinttért végezte volna el, majd Karácsony ezt a beszerzést érvénytelenítette, s az új közbeszerzés nyertese már 26,8 milliárd forinttért, azaz 5 milliárddal többért vállata a munkát, ami időközben nemcsak 23%-kal drágult, de a szakmai tartalma is kisebb lett, azaz kevesebb munkát kellett elvégezni több pénzért. Összehasonlításképp látnunk kell, hogy az 5 milliárd forintos drágulás mértéke épp fele a Főváros 2019. évi szolidaritási hozzájárulás fizetési kötelezettségének. Részletek a Magyar Nemzetben...

A KEHI megállapította, hogy a kivitelező már a közbeszerzési eljárás közben átutalt egy köztes cégnek 1,54 milliárd Ft-ot, majd a kivitelezési szerződés megkötése után további 1,3 milliárd Ft-ot, amely cég aztán tovább utalt 1,51 milliárd Ft-ot két ügyvéd ügyvédi letéti számlájára, ebből beazonosítható 1,34 milliárd Ft készpénzfelvétel, több, mint 3500 havi nettó átlagkereset, 2023. évi 380 ezer Ft/hóval számolva. Részletek a Magyar Nemzetben és itt

Szentkirályi Alexandra a programjában ezért szerepelteti külön pontként, hogy a városházi korrupciót és a pazarló budapesti bürokráciát fel kell számolni. Szentkirályi Alexandra tervei szerint felállít a fővárosban egy pénzügyi ellenőrző szervet, s véget vet a luxuskifizető-helyeknek és felszámolja a felesleges tanácsadói állásokat.

Igen! Változást Budapesten! Jó vezető kell a fővárosnak! Számoljuk fel a városházi korrupciót és mentesítsük a pazarló vezetőktől a várost!”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­É­­r­­t­­­é­k­­e­l­­­d­­ ­­­a­­­ ­s­z­e­­­x­i­­ ­p­­u­­­n­c­­­i­­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
tapir32
2024. május 17. 01:22
A szocializált emberek a szavazatukkal mutatják ki a politikával való egyetértésüket vagy egyet nem értésüket! A parttalan liberalizmus eredményét láthatjuk a merényletben. A szocializálatlanok úgy hiszik, hogy az érzelmeik, indulataik feljogosítják őket bármilyen tettre! Meggyőzték magunkat arról, hogy semmi, amit éreznek vagy tesznek, soha sem rossz, és ezzel indulataik, érzelmeik tetteik erkölcsi alapjává váltak. Alapvetően úgy érezik, hogy jogunk van követeléseket támasztani vagy bizonyos módon viselkedni pusztán az érzéseik miatt. Ez vészesen hasonlít Donáth, Cseh, Karácsony, Dobrev és Gyurcsány demagógiájához.
toledi
2024. május 17. 00:24
Végezzük ki őket. Másképp úgysem lesz vége.
Akitlosz
2024. május 16. 23:14
A szerző fizetett propagandista.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!