Egerben azt sem zárják ki, hogy a román titkosszolgálatoknak is dolgozhatott Magyar Péter pártjának alapítója

2024. április 13. 13:32

Egerben és környékén többen úgy tudják, hogy Deák Boldizsár nem feltétlen saját elhatározásából tette át székhelyét hazánkba.

2024. április 13. 13:32

Fotó: Arpad Kurucz / ANADOLU / Anadolu via AFP

Újabb cikket közölt a Magyar Nemzet Magyar Péter új pártja, a Tisztelet és Szabadság (Tisza) Párt egyik alapítójáról, Deák Boldizsárról. Magyar Péter új pártjának egyik alapítójáról egyre kínosabb információk kerülnek napvilágra.

A lap az egri nyilvánosságban Deák múltjáról érdeklődött, sok más mellett megtudták: közismert, hogy a Tisza Párt alapítója Erdélyből származik. Biztosnak látszik az is, hogy még az 1970-es évek előtt költözhetett Magyarországra a szomszédos Romániából. Egerben és környékén többen úgy tudják, hogy Deák Boldizsár nem feltétlen saját elhatározásából tette át székhelyét hazánkba.

A Magyar Nemzet informátorai nem tudják kizárni, hogy Deáknak megbízatást kellett teljesítenie, amit a román titkosszolgálatoktól kaphatott.

Bár konkrét bizonyítékok egyelőre nincsenek ennek a verziónak az alátámasztására, de a korabeli román politikai vezetés működését ismerők szerint van rá esély, hogy Deákot valóban „küldték” Romániából hazánkba.

A Magyar Nemzet Pászkán Zsoltot, a Külügyi és Külgazdasági Intézet Románia-szakértőjét is megszólaltatta az ügyben aki hangsúlyozta, hogy csak általánosságban tud beszélni a rendszerváltás előtti időszak román–magyar viszonyrendszeréről, de úgy fogalmazott, nem lenne meglepő, ha Deáknak köze lett volna keleti szomszédunk állambiztonsági szerveihez. Pászkán Zsolt a korszakkal kapcsolatban elmondta, hogy akkoriban, az 1970-es évek közepe előtt, nem volt gyakori a romániai magyarok átvándorlása Magyarországra, ez a folyamat 1974 után, a Ceausescu-féle személyi kultusz kialakulása és a magyar kisebbség egyre romló helyzete miatt erősödött fel.

Azt tudjuk, hogy ezt megelőzően inkább az volt a jellemző a hazánkba telepedő romániai magyarok többségére, hogy konkrét céllal, vagyis megbízatással érkeztek” – fogalmazott a szakértő. Hozzátette: „ha valóban a romániai szolgálatok küldték Magyarországra Deákot, akkor vélhetően az lehetett a feladata, hogy kialakítsa azokat a hálózatokat, amelyeket később bármikor aktivizálhatnak és felhasználhatnak a szomszéd állam politikai érdekei szerint”.

 

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. április 15. 12:29
Véletlenül se feledjük, hogy a magyar nevű féreg egy nernyik geci, a zsidesz káderlistáján kapott vagyonokat és hatalmat is, (jeszenszky, bodpéter, mellár, pálinkás detto) az alkalmatlan, kvótaribanc nejének és a zsideszes bűnöző haverjaiknak hála. Ezért nagyon kevés lesz a napi kéttucatnyi lejárató cikk erről a nernyik szarzsák haverotokról göbbelstóni! Ezer kell minimum, a kurva anyàtokat! Be vagytok szarva tőle rendesen!
balu3
2024. április 14. 10:43
Semmi bizonyíték, ami van az annyi hogy "LEHET" 🤦 Kedves olvasó meg agyában nem fordult meg semmi, csak a propaganda hogy gyűlölködő legyél mert a másik egy másik rublikába tette a szavazatát.
Lajoss
2024. április 14. 09:51
Sőt…a kágébének is,meg a CIA-nak is…de látták kávézni Gyuri bácsival is… Mekkora állatok vagytok! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Janika50
2024. április 14. 05:14
Nem olvastam el a cikket, nem is fogom. Torkig vagyok az ujdonsült "demokratikus ellenzéki" vezérrel. Szerényen kérdem, hogy tudtunk idáig süllyedni? Egy ilyen alak tényező lehet Hazánkban? Ha igen, az mindennek az alja. De vissza térve a megpenditett szekus múltra, bekötöttségre, ha igaz a feltevés nem példa nélküli. Több dusgazdag Nemzettársunknál felvetődötta bekötöttség. Nem csak a kényszer helyzetben történt beszervezés, hanem a valós ténykedés is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!