„Már várom Orbán évértékelőjének félbevágását” – kiakadt Pottyondy Edina az Operaház lépésén

2024. március 04. 13:52

„Az Operaházat vezető gyökér képes kettévágni a Carmina Burana-t” – írta az influenszer.

2024. március 04. 13:52

Mint ismert, az Index egy bejegyzés nyomán arról írt, hogy főigazgatói utasításra ezentúl két részletben játsszák a Carmina Burana című előadást az Operaházban, hogy a szünetben növeljék a büfé bevételét. Emiatt pedig otthagyta a produkciót Bogányi Tibor karmester, aki erről a Facebookon számolt be. Szerinte ez „ordító szakmaiatlanság”, a darabot évek óta egyben játszották, méghozzá nagy sikerrel.

A történtekre Facebook-posztban reagált Ókovács Szilveszter, aki szerint 

ez az egész egy „műbalhé”.

A történtekről Pottyondy Edina Youtuber közösségi oldalán fejtette ki a véleményét. Mint fogalmazott, 

nekem amúgy a halálom ez a mindenhol zabálás. 

A Dumaszínházban azért nem mentem át a klubhelyszínről a színházba, mert ott az előadás alatt folyamatosan eszik a közönség”.

Azzal folytatta, „a mozikban is gyűlöletes a csámcsogás, néha már én is zabálom a popcornt, mert egyébként elviselhetetlen a rágás zaj. Mintha bélpoklos tengerimalacokkal lennék összezárva 2500 forintért”.

„Azért vannak szent dolgok, ellentétben a Carmina Burana-val”

Az influenszer arra is kitért, hogy „ahelyett, hogy a magaskultúra fellegváraiban irtanák ezt a konzumidióta zabálós hisztériát, az Operaházat vezető gyökér képes kettévágni a Carmina Burana-t, hogy növelje a büfé bevételét. 

Már várom Orbán évértékelőjének félbevágását, 

hogy kolbászos katonákat szolgáljanak fel két nemzethalál-riogatás között, esetleg a focimeccsek is állhatnának 4/4-ből. Ja nem! Azért vannak szent dolgok, ellentétben a Carmina Burana-val” – írta.

„Anno a mosonmagyaróvári Kossuth gimiben Angéla tanárnő énekóráin kussban, kaja és pia nélkül kellett végighallgatni klasszikusokat, és 16 éves kamaszként kibírtuk. Mondjuk Angéla tanárnő kultúrát akart átadni, és nem szendvicset meg kávét eladni…” – idézte fel Pottyondy Edina.

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

„Tessék már leszállni ezekkel a hisztikkel Ókovács Szilveszterről”

A Mandiner egyik munkatársa, Kohán Mátyás is részt vett az említett előadáson. A történtek kapcsán úgy fogalmazott, „mit ad Isten, pont ott voltam az Operában a Carmina Buranán. Ez egy négy részből álló darab, 

a világon semmiféle problémát nem okozott, hogy nem egyben, hanem kettőben játszották”.

„Engem különösebben nem zavar, ha kevesebb közpénz és több büfébevétel tartja el az Operát. Tessék már leszállni ezekkel a hisztikkel Ókovács Szilveszterről, szünetezők–mészárosurazók. Úgy tudom, nem érzékeny rá” – zárta gondolatait kollégánk.

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kohán Mátyás

Facebook

Idézőjel

Engem különösebben nem zavar, ha kevesebb közpénz és több büfébevétel tartja el az Operát.

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2024. március 05. 23:17
Demagóg, pozőr, provokatőr. A demagóg a tények hamis színben való feltüntetésével, az emberek érzelmeinek, indulatainak felkeltésével, hízelgéssel, túlzásokkal és szándékos elhallgatásokkal, össze nem hasonlítható dolgok összehasonlításával, hamis oksági kapcsolatokkal, tetszetős részigazságokkal, konyha moralizálással, hazugságokkal mások véleményét manipuláló ember.
tapir32
2024. március 05. 23:16
Csődközeli állapotot eredményezett Gyurcsány és szakmai stábjának, valamint Karácsony és szakmai stábjának a tevékenysége. Annyi esze meg gerince lehetne a balosoknak is, hogy aki egyszer csődbe vitte az országot vagy a fővárost azt többet nem bízzák meg semmivel! Az számoljon el a tevékenységével és menjen a süllyesztőbe! Munkásságuk nem korrupció volt? Ez volt a szakértelem? Ez volt a felelős politizálás?
ornagyornagy
2024. március 05. 12:11
Amúgy kérdezett téged valaki, hülyepicsa, elnézést, teljesen humortalan és zéró szellemességű hülyepicsa, hogy neked miből van eleged? Tuti nem is voltál még operában. Úgy látszik robika mindehezértek-mindenbebelepofázok-mindenhezmondomatutit baromsága ragadós.
omega
2024. március 05. 08:08
Ki ez az agyhalott?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!