Álljon be Tordai Bence a vasárnapi Fradi-meccsen a B-középbe! Lássuk, utána is mer-e keménykedni velük...

2024. március 07. 14:44

Ne álljunk már meg itt, legyen következménye is a legócskább politikai trükknek!

2024. március 07. 14:44
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Meglehetősen könnyű helyzetben vagyok, ugyanis mi sem áll távolabb tőlem, minthogy fradista lennék. Tordai Bencével sem szimpatizálok túlságosan. Így a „már csak egy kávét kérek” és a „minden pofon jó helyre megy” pózból tudom követni a párbeszédes politikus és a keménymag közötti szócsatát, amely meglehetősen keményre sikeredett. Őszintén szólva

sosem gondoltam volna, hogy a focival csak szigorúan a „stop stadionozásig” jutó országgyűlési képviselő lesz az, aki úgy beleszáll az ultrákba, hogy már majdnem ölre mennek. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ha valaki nem ismerné a sztorit, akkor annak röviden összefoglalom: Fekete-Győr Andrást három héttel ezelőtt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, amiért egy 2018-as tüntetésen füstgránátot dobott a rendőrsorfal irányába. Az ítélet nem jogerős, ugyanis a momentumos politikus és védője fellebbezett a döntés ellen, így az ügy az ítélőtáblán folytatódik. Az ítélet heves reakciókat váltott ki mindkét oldalon, az ellenzék felsorakozott Fekete-Győr mögé, mondván: jajaj, a pártállam elítélte a momentumos politikust. 

És itt jön a szomorúbb történet: a másfél héttel ezelőtti Újpest-Ferencváros derbin az egyik újpesti ultra súlyos égési sérüléseket szenvedett, miután egy pirotechnikai eszköz a nyakába esett, és meggyulladt a ruhája. A tüzet a mellette lévő szurkolótársak oltották el. Az eset szomorú, innen is jobbulást kívánunk a 16 éves fiatal szurkolónak.

Aztán jött Tordai, akinek sikerült megint a legócskább belpesti hőzöngést belevinnie a sztoriba, bemutatva, hogy bár ő nem ért a focihoz és a labdarúgás körüli kultúrához, mégis nagyon okosakat tud mondani ezzel kapcsolatban.

Az eset egy sajnálatos baleset, míg Fekete-Győr szándékosan dobta a rendőrök felé a füstgránátot – ez egy lényegi különbség. De ez természetesen mit sem számít a párbeszédes politikusnál, aki a parlamentben mondott beszédében úgy fogalmazott:

„A maguk fociultráit egytől egyig életfogytiglanra kellene lecsukniuk, hogyha azt gondolják, hogy a pirotechnikai eszközök használata az egy ennyire veszélyes dolog”.

Hát, köszönjük, ehhez sok mindent nem is nagyon lehet hozzátenni. Természetesen a Fradi-ultrák reakciója sem maradt el. Bár a heves reakció érthető volt a zöld-fehérektől, legyünk korrektek: ők sem a legkulturáltabb módját választották a viszontválaszra, ugyanis a legutóbbi Ferencváros-mérkőzésen azt írták:

Te semmirekellő szarházi! Nekünk életfogytig tartó szenvedély, neked életfogytig tartó kínszenvedést! 

Tordai úgy érezte, itt az ideje kontrázni. Előbb Facebook-oldalán írta ki, hogy jaj, őt fenyegetik a „Kubatov által vezényelt” Fradi-ultrák, majd kicsit részletesebben beszélt a témáról az ATV reggeli műsorában, ahol kifejtette, idézem: „Tehát, ha Fekete-Győr Andrásnak a kis füstgyertyája annyira veszélyes a fideszes államhatalom szerint, hogy ennek az eldobásáért felfüggesztett börtönbüntetés jár, akkor az ennél kicsit komolyabb pirotechnikai eszközök használatáért a meccseken… erre mondtam, hogy ezért akár életfogytiglan is járhatna”.

Ezt is ajánljuk a témában

És kanyarodjunk is vissza ahhoz, amit az előbb írtam:

a legócskább politikusi trükk, amihez most Tordai folyamodott, hiszen nagy a különbség a szándékosság és a baleset között.

Nem azzal a szándékkal megy ki egyetlen ultra sem a meccsre, hogy majd jól meggyújtja a füstgránátját, és jól felgyújtja ezzel a saját csapatának drukkoló társát. Fekete-Győr tette már egészen más, azt elég nehéz lenne balesetnek beállítani. 

A labdarúgáshoz és a szurkoláshoz hozzátartozik a piro, ez nem vitás. Látványelemnek zseniális eszköz, ami jó hangulatot csinál, érdemes megnézni a török, az argentin, a brazil vagy akár az olasz bajnoki meccseket, milyen hangulat van ott. De ez sem utolsó:

Tordai álomvilágában talán a partedliben elkövetett szörpivás meríti ki a szurkolás fogalmát,

ott egy hangosabb „hajrá!” után már kinézik az embert. Mindenesetre Tordai, ha bátor, kimegy a Fradi-ultrákhoz vasárnap a Videoton (bocsánat, Fehérvár FC) elleni meccsre, hogy tisztázzák a nézeteltérést, aztán kíváncsi vagyok, utána is merne-e keménykedni velük. Én majd a tévé elől nézem a pályán kívüli Párbeszéd-Ultrák rangadót és csak egy kis popcornt, meg kávét kérek. Meg persze, hogy a Vasas jövőre térjen vissza az NB I-be. 

Ui.: Szerdán este Kubatov Gábor Fradi-elnök is ugyanarra gondolt, mint én, s meghívta Tordait a következő meccsre. Meglátjuk, elfogadja-e a párbeszédes képviselő az invitálást. 

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:12
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­ö­­g­­­ö­s­­­ ­­l­­­á­­n­­y­o­k­ ­­v­­­á­r­­­n­a­k­ ­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Hyazinth
2024. március 08. 11:46
Ustawka döntsön a vitában! Ultrák az ellenzéki képviselők ellen.
Hyazinth
2024. március 08. 11:42
Aztán hány ultra áll majd szembe az egy szem kígyóvállúval? Jobb, ha felhívja Csák Noriszt, mielőtt odamegy.
szintetikus
2024. március 07. 17:29
a fradiban szopizzák a győzőt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!