A botrányos kijelentése miatt távozó egykori ATV-s műsorvezető elárulta, visszatér-e a képernyőre

2024. március 28. 16:55

Somos András részletes interjút adott a Magyar Narancsnak.

2024. március 28. 16:55

Ahogy korábban jelezte, nagyobb lélegzetű interjúban fejtette ki álláspontját az ATV hónapokkal ezelőtt távozni kényszerülő műsorvezetője. Somos András egy reggeli műsorban fogalmazott úgy, hogy amit a gyermekpornográf felvételek miatt elítélt volt karrierdiplomata, Kaleta Gábor elkövetett, az nem pedofília.

Ezt is ajánljuk a témában

A csatorna fegyelmi eljárást indított, Somos azonban annak eredményét meg sem várva, bejelentette döntését.

Somos András átfogó interjút adott

A Magyar Narancsnak most valóban alaposan elmagyarázta, hol és miért hibázott az ügyben. Egyebek mellett kifejtette:

„Nem mérlegeltem, akkor épp hol tart a közvélemény K. Endre esete miatt, egyszerűen nem érzékeltem ennek a fontosságát a párbeszéd során. Csak a Kaleta-ügy hátteréről akartam beszélni. Ami aztán történt, abban

az rázott meg igazán, hogy a néző azt hihette, teljesen érzéketlen vagyok a gyermekvédelem iránt.

Holott korábban tévés riporterként, a Helsinki Bizottság sajtóért felelős munkatársaként, de a Fórum műsorvezetőjeként is az elesettek védelme, a kiszolgáltatott emberek jogérvényesítésének segítése volt nálam mindig a fókuszban.”

Somos András szerint egy ideig „kipécézett közellenség” lett, ugyanakkor továbbra is

úgy gondolja, az ominózus műsorban kérdezett Márki-Zay Péter tévedett, amikor azt mondta, hogy Kaletát pedofil bűncselekmények miatt ítélték el.

„Én viszont abban tévedtem, hogy a jogi szakmámból eredően olyasmiről beszéltem, ami a közvélemény számára úgy tűnik, mintha nem lett volna pedofil bűncselekmény. Mert a közfelfogás szerint a képnézegetés is pedofília” – magyarázta Somos.

Megint ATV?

Elárulta azt is, nem hagyott fel a televíziózással, csak szünetelteti. „Ha jön egy felkérés, azon el fogok gondolkozni” – jegyezte meg, nem zárva ki annak lehetőségét sem, akár ismét az ATV képernyőjén tűnhet majd fel a későbbiekben.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:16
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­­­ö­g­ö­­s­­­ ­­­l­­á­­­n­­y­­­o­k­­­ ­v­­­á­­r­­­n­­­a­­­k­ ­r­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­𝗨­­𝗡
sagirdilsiz-2
2024. március 29. 08:36
Bandika csak 7 kommentet generált? A DK-s nyuggerinák már MP fotójával alszanak.
Átoperált Kiscsoportos
2024. március 28. 19:36
Kötter bukta https://assets.telex.hu/images/20240328/1711621362-temp-FjANhM_cimlap-1of3:[email protected] Ha Gyurcsány lenne a miniszterelnök 2-szer ekkora fizetések és nyugdíjak lennének fele ekkora árszínvonal mellett !!! Ezt is a Bakcigány Pedovajdátoknak köszönhetjük: - az EU-ban utolsók vagyunk - 2010 óta majd' 3 szorosa lett az államadósságunk - az € zóna 3-szorosa az inflációnk - az államháztartási hiány az EU-ban az egyik legnagyobb - 400 körül van az € - az EU-ban nálunk volt a legnagyobb vásárlóerő csökkenés - 2023-ban kb 2000 milliárd buktája volt az mnb-nek - az EU-ban az értékéből a legtöbbet vesztett deviza a HUF lett - itt adják Európa egyik legalacsonyabb bérét - itt van az EU-ban harmadik legnagyobb adóteher a fizetéseken Pedorbán vajdátok bent van már a SPARban? ... v a lámpás vőgyereket akarta betolni? Ma voltam SPARban ... azt mondták, h tiborc a kuponkód
pepu
2024. március 28. 19:21
És most nézhetem a Szalánczi Ferit kétszer annyi ideig, ha nem kapcsolok el. De elkapcsolok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!