Karácsony Gergelyék is megnevezték köztársaságielnök-jelöltjüket

2024. február 13. 19:23

A Párbeszéd-Zöldek elkötelezett a közvetlen köztársaságielnök-választás mellett.

2024. február 13. 19:23

A Párbeszéd-Zöldek rendkívül elkötelezett a közvetlen köztársaságielnök-választás mellett, és ha ez megvalósul, Kaltenbach Jenő jogtudóst, egyetemi oktatót, az állam- és jogtudományok kandidátusát jelöli államfőnek.

Az ellenzéki párt a közleményében azt írta: hisznek benne, hogy Magyarország következő köztársasági elnöke csakis egy arra méltó, autonóm, a teljes magyar társadalom érdekeit szem előtt tartó ember lehet.

Meggyőződésük szerint a jelenlegi „rendkívül mély morális és politikai válságban” olyan erkölcsileg megingathatatlan, köztársaságpárti személy töltheti be az elnöki pozíciót, aki nem pártutasításokat teljesít, hanem valóban megjeleníti a nemzet egységét – tették hozzá.

Kaltenbach Jenő több mint tíz évig volt a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa, majd a Független Rendészeti Panasztestület elnöke lett – áll a közleményben.

Mint ismert, Novák Katalin szombati lemondása után a Mi Hazánk bejelentette köztársasági elnökjelöltjét: Dr. Csath Magdolna professzort, közgazdászt, egyetemi tanárt jelölik a posztra.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Összesen 177 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2024. február 16. 19:40
Budibarót kellene zöldre pofozni!
kefew8
2024. február 14. 12:45
"aki nem pártutasításokat teljesít, hanem valóban megjeleníti a nemzet egységét" Egy hazaáruló ellenzék, ami nem nemzeti, hanem külföldi érdeket szolgál és egyetlen párt és ember befolyása alatt áll és annak utasításait teljesíti, az és annak jelöltje nem jelenítheti meg az ország és a nemzet egységét. Az képtelenség.
kefew8
2024. február 14. 12:42
"csakis egy arra méltó, autonóm, a teljes magyar társadalom érdekeit szem előtt tartó ember lehet." Akkor nem nekik kellene jelölniük.
atti64
2024. február 14. 11:55
KARÁCSONYFA INKÁBB MONDJÁL LE JOL HÁTBA KÉNE BASZNI EGY SZENES SZIVLAPÁTTAL!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!