Végre megérkezett a garancia Brüsszelből: ezzel biztossá vált a pedagógusok béremelése

2024. január 10. 16:17

Gulyás Gergely bejelentése szerint a tanárok és óvópedagógusok január 1-jétől 32,2 százalékkal keresnek többet.

2024. január 10. 16:17

Szerdán megérkezett az az írásos garancia, amelyet az Európai Bizottságtól várt Magyarország, ezért a tanárok, az óvópedagógusok, valamint – nemzeti forrásból – a szakképzésben oktatók is biztosra vehetik, hogy január 1-jétől 32,2 százalékkal emelkedik a bérük – mondta az MTI-nek a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely hangsúlyozta: 

mindezt ráadásul a jövő évben is jelentős béremelés követi.   

Emlékeztetett: Magyarország azt vállalta, hogy a diplomás átlagbér 80 százalékára emeli a pedagógusbéreket, két ütemben. Az idei évben elérjük a 71,8 százalékot, jövőre pedig egy további, mintegy 21 százalékos emeléssel a diplomás átlagbér 80 százalékát, és ezt utána fenn is fogjuk tartani – közölte. Gulyás Gergely elmondta, az operatív programban szereplő összeg áll rendelkezésre, azaz 

530 millió euró érkezik az idei évre az Európai Bizottságtól.   

Amivel Brüsszel a béremeléshez hozzájárul, az összesen, 2030-ig számolva, a béremelés 12 százaléka – jegyezte meg. Ezt az összeget tehát a Magyarországnak járó uniós forrásokból kapjuk meg, a maradék 88 százalékot pedig a nemzeti költségvetés biztosítja – mondta, hozzátéve: az Európai Bizottságtól érkező pénzek az idei és a jövő évben jelentős segítséget jelentenek. A most végrehajtott béremelés összesen mintegy 140 ezer embert érint – közölte Gulyás Gergely.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi. Illusztráció.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ekeke1
2024. január 10. 22:16
masikhozzaszolo Orbán mondott olyat is, hogy csak tartani kell a zsákot." Szép nagy zsák kell legyen...Ugyanis mint ahogy a mai hvg-ben írják, az EU még mindig 30 milliárd euróval jön Magyarországnak... https://hvg.hu/eurologus/20240110_Megnyitottak_aztan_gyorsan_el_is_zartak_a_brusszeli_penzcsapokat Most tessék ezt megszorozni ezt a 30 milliárdot az egyszerűség kedvéért 380-al... De én először is a február 1-i brüsszeli csúcstalálkozóra bekészített zsákra és tartalmára vagyok kíváncsi... Mert a weberek, sarvamaak, dobrevek,freundok,cseh, donáthok,verhofstadtok már az epeömlést fázisában vannak, lila fejjel toporzékolnak, érzik hogy megint be lesz tömve a zsák... Muhaha.
Kotucso
2024. január 10. 21:12
Nem tudom láttátok-e a Vuk-ban azt a részt, amikor Karak elzavarja a Sut nevű rókát amelyik el akarta venni Vuk zsákmányát. Elszalad Sut, föláll egy víz fölé hajló tuskóra, és elkezdi ordítva szidni Karakot. Erőlködik, hogy minél durvábbat mondjon, majd beszarik az erőlködéstől, aztán leszakad a tuskó és beesik a vízbe. Olvasgatva reciprokit, tomassot, és idióta társaikat nekem mindig ez a jelenet ugrik be. https://www.youtube.com/watch?v=sPGR-XhnM94&ab_channel=rondakutya Pont ilyenek.
gyaloggos
2024. január 10. 21:03
NA, ez egy NAGYON jó hír! VÉGRE!
alexandrosz-2
2024. január 10. 20:56
A kockásinges agitátoroknak lófaszt a seggükbe. Azokkal együtt, akik a sztrájkjaikért, uszitasukért, semmitérő szar naplopásukért emelt bért fizetnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!