Afrika népének erőteljes hangja és elképzelései vannak a saját jövőjéről

2023. december 05. 22:24

Európa feladata pedig az, hogy meghallgassuk őket, nem pedig, hogy kioktassuk.

2023. december 05. 22:24
Cseh Katalin, műmosoly
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„A legrosszabb dolog, amit Afrikával tehetünk, ha megrekedünk a kontinenssel kapcsolatos sztereotípiákban.
Afrika nem egy monolitikus egység, hanem kultúrák, történelmek és törekvések mozaikja. Afrika népének erőteljes hangja és elképzelései vannak a saját jövőjéről. A mi feladatunk, Európa feladata pedig az, hogy meghallgassuk őket, nem pedig, hogy kioktassuk.
Büszke vagyok rá, hogy az Európai Unió elkötelezetten támogatja az afrikai, karibi és csendes-óceáni térség fejlődését, és óriási megtiszteltetés, hogy a vezető liberális frakció, a @reneweurope alelnökeként részt vehetek az idei RenewPAC konferencián Dakarban, Szenegál fővárosában, és találkozhattam Macky Sall elnökkel.
Mi európaiakként vagyunk itt Afrikában. Partnerként, barátként és politikai szövetségesként.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jan36
2023. december 08. 15:30
Nem a szipirtyó (vonderLeyen) férje indít valami zsíros "bizniszt" vakcina- és gyógyszergyártás kapcsán Afrikában? Bár nem volt róla SMS, de mintha az unyó is beszállna pénzel a buliba... Nem is kevéssel. Talán ez az oka, hogy a kalácsképű ott kezdett nyüzsögni. Valahova menni kell, ha a jövő évi választáskor kiesik az EU-s pixisből.
Hyazinth
2023. december 08. 14:46
Európát bezzeg el tudná képzelni monolitikus egységként Katalinka.
but-head
2023. december 07. 14:56
Örvendezz, Katka örvendezz !!! ... Amíg még teheted !!! Jövőre a választók úgy akolbólintanak ki Strasbourgból (Annácskával egyetemben), hogy csak úgy nyekkensz. Mint az a bizonyos cicát ...
jostothu
2023. december 07. 13:58
Milyen szart kever ott ez a lárva?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!