Sok magyar szállásadónak nem fizet a Booking.com

2023. augusztus 06. 08:12

A Booking közel másfél hónapos késlekedése azért okoz jelentős nehézséget sokaknak, mert a szerződés szerint a már lefoglalt szálláskapacitásokat nem mondhatják vissza, azaz a vendégeket mindenképpen fogadniuk kell.

2023. augusztus 06. 08:12
null

Bár megígérte a Booking. com a hazai szállásadóknak, hogy péntekre rendezi a június vége óta fennálló tartozásait, a legtöbb esetben továbbra sem utalták át a pénzt – számol be a 24.hu. A fizetések elmaradását a cég korábban tervezett karbantartással és technikai nehézségekkel indokolta.

A lapnak több szállásadó jelezte, hogy megkapták a kifizetési bizonylatot, eszerint a szállásközvetítő elkezdte az elszámolásokat, 

így abban reménykednek, egy-két banki munkanapon belül hozzájuthatnak a pénzükhöz. 

A szállásadói extranet rendszerben a kifizetés ígért dátuma gyakran napról napra változik. A Booking.com többfajta fizetési megoldást kínál, ezek közül azokat érinti a késlekedés, akik azzal bízzák meg a szolgáltatót, hogy a foglalások teljes összegét előre szedje be a vendégektől. A probléma más fizetési módokat nem érint.

A Booking közel másfél hónapos késlekedése azért okoz jelentős nehézséget sokaknak, mert a szerződés szerint a már lefoglalt szálláskapacitásokat nem mondhatják vissza, azaz a vendégeket mindenképpen fogadniuk kell, a bevételek kiesésétől függetlenül fizetniük a saját költségeiket. A cégholding második negyedéves bevételei felülmúlták az elemzők becsléseit eszerint az óriáscégnek nincsenek pénzügyi gondjai és technikai nehézségek állnak amögött, hogy egyre nagyobb késéssel utalja át tartozását a szállásadók számára.

Nyitókép: A Booking.com internetes szállodafoglalási szolgáltató új amszterdami székháza a megnyitásának napján, 2023. június 26-án.
MTI/EPA/ANP/Koen Van Weel

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cirmacs
2023. augusztus 06. 16:09
a foglalási ár negyedét lenyúlják és akkor van pofájuk nem fizetni a szállásadónak?
Akitlosz
2023. augusztus 06. 10:38
Aztán ugyan milyen technikai nehézség az olyan, ami hónapokig megakadályozza az utalást? Csak fedősztorinak, magyarázkodásnak tűnik, főleg, hogy azóta sem rendezték a tartozásokat és nem is részletezték a "technikai problémákat". Ha lenne pénzük, akkor már megoldották volna.
Sany Xepi
2023. augusztus 06. 08:25
🔷Ki lehet őket kerülni, minden szállodának van saját honlapja és foglalási rendszere. Én már évek óta így foglalok. Ami jó a Bookingon, hogy össze vannak ezek gyűjtve. Én már csak megnézésre használom.
billysparks
2023. augusztus 06. 08:20
Nem csak Magyarországon probléma. nekünk az albán szállásunkat mondták vissza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!