Majd elválik?

2023. augusztus 10. 17:23

Egyre kevesebben mondhatják el magukról, hogy boldog házasságban élnek.

2023. augusztus 10. 17:23
Kulifai Máté
Kulifai Máté
Facebook

„Majd elválik?

Egy amerikai intézet friss felmérésében azt kutatta, hogyan hat a házasságokra az, hogy a felek lényegében többet görgetik egymás mellett ülve az okostelefonjaikat, mint amennyit egymással beszélgetnek. Az eredményeket bizonyára sejtik: a képernyőfüggéssel arányosan ritkul a randevúk, de az egymással megélt intim pillanatok száma és minősége is. Sokan aggódnak, hogy a technológia varázsa előbb utóbb válást eredményez majd a kapcsolatukban, egyre kevesebben mondhatják el magukról, hogy boldog házasságban élnek.

Ráadásul a TikTok görgetése, vagy a Netflix bambulása talán még a jobbik eset. A Médiahatóság friss kutatása dermesztő képet fest a magyarok pornónézési trendjeiről. E szerint a lakosság körében minden második férfi legalább havonta egyszer néz valamilyen szexuális tartalmat, napi rendszerességgel mintegy 620 ezer ember. Tömegek függnek tőle, pedig ennek káros hatásaira már szakemberek garmadája hívja fel a figyelmet: a pornó a világon a legnagyobb szerelemgyilkos. 

Egy olyan korban, ahol kormányfők, miniszterek és celebek körében is egymás után jelentik be többéves házasságok szétesését – minden ember számára intő jel kell, hogy legyen a legártatlanabbnak tűnő trend is, ami a házasságokat rombolhatja. Nincs az a kismacskás videó, bugyuta telefonos játék, vagy mesterkélten megjátszott szexuális aktus, nincs az a pillanatnyi élvezet, amiért érdemes lenne veszni hagyni a házasságban rejlő megannyi lehetőséget: egy boldog, kiegyensúlyozott és valóban szabad életet.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2023. augusztus 11. 11:35
Szeretem a skandináv krimiket, de hirtelen egy szereplő sem ugrik be, aki ép házasságban élne. Jó, általában elfelejtem őket, de ezt megjegyezném, mert már vadászom rá.
balbako_
2023. augusztus 11. 06:11
Nálunk nő a házasságkötések száma és csökken a válásoké https://www.ksh.hu/stadat_files/nep/hu/nep0015.html
Sámson
2023. augusztus 10. 20:44
Tóth Gabi és Krausz Gábor is válnak. Sokan azt mondják, hogy úgy tűnik Tóth Gabi lépett félre a tánccsoportban valakivel. A látszatkereszténysége kevés volt, az öreg, tolószékes pápának énekelgetése kevés volt ahhoz, hogy hosszú és tartós házassága legyen sajnos.
nyugalom
2023. augusztus 10. 20:12
A valasok mindig cimszalagon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!