A Váci Zsidó Hitközség elnöke: Hazánkban nem kell a zsinagógákat gépfegyverrel védeni, mint Nyugaton

2022. július 27. 07:09

Turai János visszautasítja a miniszterelnököt ért vádakat.

2022. július 27. 07:09
null

„Lehet, hogy a Mazsihisz vezetőségének a körében komoly aggodalmat jelent Orbán Viktor tusványosi beszéde, ám az általuk elmondottakkal ellentétben a magyar zsidó közösség körében ez nem volt tapasztalható” – nyilatkozta lapnak Turai János. A Váci Zsidó Hitközség elnöke visszautasítja a miniszterelnököt érő vádakat. „Azért kell egyben maradnunk a Kárpát-medencében, mert saját történelmünk van, és meg akarunk maradni nemzetállamnak” – fogalmazott Turai. Kiemelte: a miniszterelnök védeni akarja Magyarországot és Európát.

Emellett kitért arra is, hogy a Mazsihisz tiltja a hitközségeknek, hogy politizáljanak, amivel nem ért egyet. Továbbá Turai hangsúlyozta, hogy holokauszttúlélőként tudja, hogy milyen az, amikor a zsidóság valóban veszélyben van. „Senki ne magyarázzon arról, hogy mitől félnek a zsidók” – tette hozzá. Mint Turai jelezte,

Magyarországon egy zsidó reneszánsz zajlik, és nem olyan a zsidóság helyzete, mint Franciaországban,

mivel hazánkban nem kell a zsinagógákat géppisztollyal védeni, Párizs vagy Berlin bizonyos részein pedig egy zsidó ma már nem mehet végig kipát viselve.

„Azonban Magyarország nem egyenlő a no-go zónákkal tarkított nyugati országokkal. Nem kell rettegnünk, szabadon gyakorolhatjuk a vallásunkat” – rögzítette. „A baloldal köpönyegforgató politikát folytat azzal, hogy most a zsidó közösségért aggódnak, miközben szövetségre léptek azzal a Jobbikkal, amelyiknek a mostani elnöke, Gyöngyösi Márton korábban listázta volna a zsidókat” – húzta alá a Váci Zsidó Hitközség vezetője. Emellett Turai János emlékeztetett arra, hogy az a

Gyurcsány Ferenc, aki náci beszédnek nevezte Orbán Viktor szavait, tavaly együtt kampányolt jobbikos politikusokkal,

akik korábban antiszemita véleményüknek adtak hangot.

Nyitófotó: Földházi Árpád

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Péterpéter
2022. július 27. 22:52
Turai János nagy tisztelője vagyok. Tisztességes, becsületes ember. Isten éltesse az igazmondásáért.
VeJoLa
2022. július 27. 12:33
És még a Vásárhelyi Máriákat meg a Gábor Györgyöket se lincseljük meg, csak csóválgatjuk a fejünket, hogy ejnye, ejnye, ti mán sose javultok meg!
redhaven
2022. július 27. 12:23
Orbán egy sajttájon,melyet Heislerrel tart,azt mondaná,akkor eljött elnök úr a nyílt,őszinte beszéd ideje. Sorolja kérem,hogy ez a 10 milliós ország hány zsinagógát újított föl,mennyit áldoz a zsidó honfitársaink mindennapi életének a megkönnyítésére. Cserébe van iderendelve zsidó világkongresszus szégyenítésnek, tollbamondott hazugságok százezrei,melyek másnap ott virítanak a világlapok címoldalán,állandó hisztériázás,olyan,hogy köszönjük a kapottakat,nos olyan soha. Rendben van ez így??????
csapláros
2022. július 27. 10:55
Végre egy egyenes állásfoglalás, ami magyarázza, és igazolja is, hogy a hazai zsidóság jelentős része is hozzájárul rendszeresen ama bizonyos 2/3-adhoz, és hogy a Mazsihisz, most nyíltan állt be Orbán ellenségei közé, felvéve az eddig jobbára magányos dísz zsidók szerepét. Úgy tűnik, hogy ahogyan a DK tagsága sem átallja hogy egy országot csődbe döntő nemzetáruló ugrándozó bohócot protezsáljon még több mint egy évtizeddel annak bukása után is, úgy a Mazsihisz tagjai is érdeküknek tartják a magyar kormánnyal és az Orbánnal való szembe pisálást, ami persze rájuk fröcsög vissza, de ezt talán még élvezik is. Ki tudja, hogy milyen kapcsolataik vannak a new-yorki kazár uzsorásokkal !? Eközben a váci hitközségnek nem derogál, hogy maga is nemzetállamról beszéljen, és - helyesen - a magyarországi zsidóságot is annak egyenrangú tagjának, magyarnak illetve magyarnak IS tartsák magukat, vallási szegregációjuk ellenére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!