Hont András a kifütyült térdelésről szólva: Mi nem fogjuk a négereket afromagyarnak hívni

2022. június 13. 08:46

A publicista szerint sem kell olyan bűnben osztoznunk, ami nem a miénk.

2022. június 13. 08:46
null

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a magyar gyerekek is kifütyülték nemrég az angol válogatott BLM-ihlette térdelését a magyar-angol Nemzetek Ligája-meccsen, amit a magyar csapat hatalmas siker elérve, szenzációs játékkal húzott be Szoboszlai Dominik büntetőjével. Az angol lapok a mérkőzést követően aztán rasszizmusról és homofóbiáról cikkeztek, mellyel számos hazai szerző is egyetértett. A magyar gyerekekkel szembeni igaztalan vádakra Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint munkatársunk, Csisztu Zsuzsa is reagált.

Szijjártó Péter: Gyerekeket rasszistázni gyomorforgató

„El a kezekkel a magyar gyerekektől” – üzente a külgazdasági és külügyminiszter. Bővebben!

Csisztu Zsuzsa: Aki lerasszistázná a gyerekemet, azt azért „útbaigazítanám”...

Hogy merészeli bárki negyvenezer gyerekről kollektíve leírni, hogy rasszista? Bővebben!

Hont: Ebben a bűnben Magyarország soha nem osztozik, mert nem volt gyarmata

Hont András újságíró az Atv Öt című műsorában a focisták térdelésével kapcsolatban úgy fogalmazott, „csilliárdos focisták térdelnek le valamiféle olyan bűnnel való szakításnak az elérése érdekében, mely bűnben Magyarország például soha nem osztozik, mert nem volt gyarmata.”

A publicista hangsúlyozta: „Aki nálunk néger és ugyebár

Teljes irodalmunk törölhető lenne. De azért, mert Amerikában ennek teljesen érthető okokból rossz csengése van, ezért nekünk törölni kéne az irodalmat, erre pedig azt mondja az egyszeri füttyögő, hogy menjetek ti az anyátokba. Azért mi nem fogjuk afromagyarnak hívni, aki idejött hozzánk tanulni és itt maradt. Isten hozta!”

Hont András azt a költői kérdést is föltette, hogy

azért mert egyes nyugati hatalmak egykor gyarmatosítottak, és rabszolgákat cipeltek be, azért a magyar szurkoló érezze magát rosszul?

A műsor vonatkozó részletét az alábbiakban tekintheti meg:

Kép forrása: Youtube

 

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ersa57
2022. június 14. 14:34
Kedves András ! Elképzelhetőnek tartottad 30 évvel ezelőtt, hogy a cigányokat nem cigányoknak, hanem romáknak fogjuk hívni? Pedig hát a vélemények többsége szerint nem a magyarság, hanem a cigányság maga tehet róla, hogy nagy többségük ma is a társadalom perifériáján kénytelen élni. NEM TEHETÜNK RÓLA, MÉGIS GESZTUSBÓL, EGYFAJTA EGYÜTTÉRZÉSKÉNT, SEGÍTŐKÉSZSÉGÜNK JELEKÉNT EGYRE TÖBBEN HASZNÁLJUK A ROMA MEGNEVEZÉST!!! Nem kell azonosulni és főleg nem kell felelősséget vállalni az egykori rabszolgatartók által elkövetett bűnökkel. Ellenkezőleg, éppen akkor határolódunk el ezektől a bűnöktől, ha nem fütyüljük ki azokat, akik tiltakozásuk jeleként fél térdre ereszkednek. Hogy a politika nem való a stadionokba?? Valljuk be, hogy mi magunk sem tartjuk be ezt. Sohasem helytelenítettük (és nem is fogjuk), hogy a román hoki válogatott magyar tagjai a magyar válogatott tagjaival együtt elénekelte a székely himnuszt a divizió I/A világbajnokságon lejátszott mérkőzésük után.
Higins
2022. június 14. 11:35
Azt javaslom a drukkereknek, hogy ha egy csapat megint letérdel, akkor fütyülés helyet kezdjék énekelni a Hallelujah-t ( https://www.youtube.com/watch?v=l7ILav4O5O4 ) kórusban egyszerre, igy visszakapja a térdelés a régi jelnetését és így egy imához térdedelnek a focisták és nem egy vitatható ideológiért. Ebbe még az UEFA sem tudna belekötni! :) Támogassátok és terjesszétek az ötletet!
sorivo4
2022. június 14. 00:48
Négert akkor mond az ember, amikor nem akarja megsérteni a négereket. Mert különben niggert mond.
sorivo4
2022. június 14. 00:46
A reklámokban, amiket a magyaroknak mutogatnak, máris túl vannak reprezentálva a négerek. Ezeket egyébként tiltani kellene és büntetni. Magyaroknak nem mutogathatnak négereket reklámokban, mert a magyarok nem négerek. Ez nemzetellenes provokáció.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!