„Veletek, az első pillanattól!” – Segélyvonal elindítását javasolja a Szent István Intézet

2022. május 01. 18:25

Anyák napja alkalmából elindítanának egy segélyvonalat a krízishelyzetben lévő kismamák megsegítéséért.

2022. május 01. 18:25
null

Krízishelyzetben lévő kismamák segítését javasolja a Szent István Intézet a várandósteszteken feltüntetett éjjel-nappal hívható segélyvonal elindításával. A felhívás célja, hogy

álljon rendelkezésre egy önkéntes elhatározásból kereshető, intézményes segítő szolgáltatás azon édesanyák számára, akik számára várandóságuk valamilyen okból krízishelyzetet jelent.

Az intézet szerint miután a nők babájuk érkezéséről általában a patikákban, drogériákban, benzinkutakon hozzáférhető várandósteszt használatával szereznek tudomást, célszerű már ezen a felületen informálni őket a segítő lehetőségről, ezért javasolják a tesztek csomagolásán feltüntetett segélyvonal elindítását.

„Fontos volna már ekkor, az első pillanattól segítő kezet nyújtani azoknak a kismamáknak, akikben nem az öröm, hanem a kétségbeesés és a félelem az első gondolat a baba érkezését jelző két csík megpillantásakor, akik ebben az időszakban krízist élnek át bármilyen – párkapcsolati, anyagi, egészségügyi vagy lelki – okból” – írták.

A kezdeményezés ide kattintva olvasható el teljes terjedelmében.

Nyitókép: Szent István Intézet Facebook-oldala

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
budapesti
2022. május 05. 08:43
Gólyahír Egyesület Kedves bajban lévő várandós anyák! https://www.golyahiregyesulet.hu/index.php
budapesti
2022. május 05. 08:40
Csecsemőgondozás, gyereknevelés, háztartásvezetés, konfliktuskezelés, pénzkezelés, szexuális felvilágosítás - ezeket ténylegesen, konkrétan meg kellene tanítani az iskolában, mert fontosabb volna az átlagember számára, mint az integrálszámítás és a citromsavciklus. Teljesen el van rugaszkodva a normális valóságtól az iskolai oktatás, pedig sok szempontból a normális életre kellene tudnia felkészíteni a gyerekeket-fiatalokat. Mivel teljesen az elvont okoskodás a lényeg az oktatásban, ezért a józan valósággal a fiatalok sok esetben nem tudnak mit kezdeni, csak elkerülik, mert "nem készültek fel rá", és ezt szó szerint ki is mondják. Mindehhez - családi életre nevelés - már vannak anyagok. https://moly.hu/konyvek/hortobagyine-nagy-agnes-csaladi-eletre-neveles-az-oktatasban http://www.holnaphonlap.hu/wp-content/uploads/2019/08/CS%C3%89N-kerettanterv_k%C3%B6z%C3%A9piskola_9-12.pdf
budapesti
2022. május 05. 08:34
A feministák félrevezetik, kihasználják és elárulják nőket. http://keresztenyszocialis.blogspot.com/2022/01/a-femnistak-felrevezetik-kihasznaljak.html
budapesti
2022. május 03. 10:54
Ha lényegesen megemelnék a családi pótlékot, akkor bizonyára kevesebb abortusz történne. (Így a CSP is felfogható "váltságdíjként" mint ami megmenti az abortusztól a halálra szánt gyermekeket.) Csak akkor meg előjönne az a - lényegét és az esetek zömét tekintve biztosan demagóg - állítás, hogy "csak a családi pótlékért szülnek a prolik meg a cigányok". Mert azok "olyanok", hogy "nem akarnak dolgozni". Nem mintha a gyermeknevelés ne lehetne, lenne komoly munka, végső soron. Nem mintha ne venné a legtöbb szülő az anyagi szempontot akkor is számításba a gyermekvállalás tervezésénél, ha ő maga a jómódú középosztályhoz tartozik. Nem mintha ne lenne a születésszám Magyarországon még mindig messze túl alacsony a szükségeshez képest. A "rozsdaövezetekben" infrastrukturális fejlesztés és munkahelyteremtés is szükséges lenne meg a közmunkásbér összegének, a munkanélküli segély időtartamának emelése -, az oktatási rendszerben pedig alternatív oktatási módszerek (pl. Freinet, KIP) és tanodák elterjesztése is (és valószínűleg a tankötelezettség korhatárának újra fölemelése is jót tenne). És akkor megnő annak a valószínűsége és gyakorisága, hogy a szegények gyerekeiből is (szülessenek meg bár "a családi pótlékért" az abortusz alternatívájaként) sikeres, munkavállaló, jól integrált, adót és TB járulékot fizető, törvénytisztelő és egészséges emberek lesznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!