Elutasították Hajnal Miklós kifogását a fideszes plakátok miatt

2022. február 23. 09:42

A plakátról objektíven megállapítható, hogy kinek a támogatására buzdít, írja a bizottság.

2022. február 23. 09:42
null

Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja és az Egységben Magyarországért országgyűlési képviselőjelöltje a Facebookon jelentette be, hogy hivatalos választási kifogást nyújtott be a választási bizottsághoz a fideszes plakátok impresszumának hiánya, valamint a Fidesz szlogenje miatt, írja az Index. A Budapest 3. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Bizottság az ellenzéki politikus kifogásának nem adott helyt, azt elutasította, írják.

az az információ, amely elárulja, ki fizette az adott kampányterméket. Impresszum hiányában a kampányelszámolás hitelessége is kérdésessé válik, valamint felmerül a gyanúja annak, hogy a plakátokat törvénytelen forrásokból finanszírozták” – írja bejegyzésében Hajnal Miklós.

Hozzátették: a Momentum politikusa szerint a kormány és a Fidesz szlogenje is problematikus, hiszen azok alkalmasak a megtévesztésre. Hajnal szerint  a fideszes jelöltek plakátjaira a kormány elmúlt három hónapban használt „Magyarország előre megy! Nem hátra!” szlogenjére kísértetiesen hasonlító felirat került: „Előre menjünk, ne hátra!”. Hajnal Miklós azt feltételezi, hogy a kormány több tízmilliárd forintnyi közpénzből készítette elő egy párt választási kampányát. Úgy véli: a kormánypárti plakátok alkalmasak a megtévesztésre: a választók nem tudhatják, hogy kormányzati kommunikációt látnak-e vagy választási plakátokat. Hajnal Miklós ezen szabálysértések miatt nyújtott be kifogást, amelyben a törvénysértés megállapítását és bírság kiszabását indítványozta a választási bizottságnál.

A kifogást elutasították

Az Index hangsúlyozta: a Budapest 3. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Bizottság az ellenzéki politikus kifogásának nem adott helyt, azt elutasította. A kifogástevővel ellentétben a Bizottság álláspontja szerint egyértelműen megállapítható, hogy a plakátokon szereplő Fürjes Balázs egyértelműen a Fidesz és a KDNP közös jelöltje.

A plakátról objektíven megállapítható, hogy kinek a támogatására buzdít, és ki a plakát tényleges alkalmazója.

A bizottság kiemelte továbbá: a hivatkozott kormányzati plakáton egyértelműen, jól beazonosítható módon látható, hogy ki a megrendelő, és kinek az érdekében tartalmazza a hirdetést, illetve az üzenetet (Magyarország Kormánya). A jelölt plakátjai, illetve a Kormányzat plakátjai teljesen eltérő színeket és hátteret is használ, így a „laikusok” számára is egyértelműen megállapítható, hogy kinek a támogatását ösztönzi. A bizottság álláspontja szerint a jelöltet népszerűsítő plakát, továbbá az egymáshoz hasonló üzenetek által a választási eljárás Hajnal Miklós által megjelölt alapelvei nem sérülnek.

Nyitókép: Fürjes Balázs Facebook-oldala

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jaja
2022. március 08. 17:23
Te kis nyikhaj! Tanulnod kéne még, nem politizálni. Ez neked még nagyon magas. És még hülyébb leszel!
Aerion
2022. február 23. 17:57
Még pár hét, és le lehet húzni a klotyón ezt a szarházit.
lofejazagyban
2022. február 23. 15:56
ez az Auróra is valami dislexiás, mint a Kamugeli, még a magyar érettségije sincs meg neki.
Abiondi
2022. február 23. 13:45
Persze a bohócorros plakátról egyből tudta, hogy kit ábrázol! Mi is! :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!