Fürjes: Az egészség nem pártpolitikai kérdés!

2021. július 06. 11:41

Amit ígértünk, betartjuk! A fővárosi kerületeknek idén is biztosítjuk a korábban rögzített 10 milliárd forintos összeget – írta ki Facebookra a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

2021. július 06. 11:41
null

Fürjes Balázs szerint a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa az a fórum, „ahol a kormányzat és a városvezetés közösen dönt a budapestieket érintő legfontosabb beruházásokról, forrásokról”, ezért is vált lehetővé, hogy a Fővárossal egyetértésben kezdődjenek meg a szükséges egészségügyi fejlesztések. Az államtitkár tájékoztatott arról, hogy az Egészséges Budapest Program keretében idén 10 milliárd forint kormányzati támogatást biztosítunk egészségügyi fejlesztésekre Budapesten. „Erről egyeztünk meg a Fővárossal – ma pedig az összeget biztosító kormányhatározat is megjelenik!” – írta posztjában. 

Egészséges Budapest Program

Az Egészséges Budapest Program célja a budapesti egészségügyi alapellátás és járóbeteg-szakellátás fejlesztése minden budapesti kerületben. A források kerületenkénti elosztásáról a Főpolgármester tett javaslatot, a kormány pedig ennek megfelelően folyósítja a forrásokat az érintett kerületeknek – közölte az államtitkár. 

Az Egészséges Budapest Program célkitűzései közül első az, hogy legyen kellő számú orvos és rendelő, ahová a helyben élők fordulhatnak.

„Ezért támogatjuk új praxisközösségek létrehozását, diagnosztikai központ építését és szakrendelők, háziorvosi rendelők kibővítését több kerületben” – írta Fürjes Balázs. 

Csökkenjenek a várólisták a CT-re és az MR-re!

„A képalkotó eljárásoknak köszönhetően már korai stádiumban felfedezhetőek a daganatos, szív- és érrendszeri megbetegedések, a tüdőembólia. Súlyos betegségeknél kulcsszerepe van az időnek, így egy-egy idejében elvégzett vizsgálat életet menthet!” – írja az államtitkár. 

A pandémia arra is rámutatott, hogy nagyobb szerepet kell szánni az orvos-beteg találkozást nem igénylő innovatív eszközöknek. Bevonni az adminisztrálás és a diagnosztizálás folyamatába az okoseszközöket: a tabletet, az okostelefont, a laptopot. Ezek egyszerűbbé, gyorsabbá teszik a leletküldést és a gyógyszerek felírását, és a beteg állapotával kapcsolatos adatgyűjtésben is segítséget jelenthetnek” – javasolja a Fürjes Balázs, aki szerint a fenti célok politikai vitán felül állnak, ezért a kormány korábbi igéretéhez híven idén is biztosítják a fővárosi kerületeknek a korábban rögzített 10 milliárd forintos összeget.

(MTI)

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VESZ ÉSZ
2021. július 06. 18:37
Ez az aljas Fürjes Balázs káros az egészségre, mert azért tartják (drága pénzért),hogy csak kárt okozzon, hányingert kapok tőle,és ha látom,akkor idegállapotom van.
DFK
2021. július 06. 17:15
Nem kellene a büdös prolik rá pazarolni a pénzt. Legyen jó nekik a szár.
Pelso j.
2021. július 06. 14:12
Hát nem is. Apropó, a HBCS-t mikor emelitek?
Macskakalapban2
2021. július 06. 12:15
Húzzál már a picsába te lufiember!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!