Párbeszéd: Az otthonról történő munkavégzés legyen alapvető munkavállalói jog

2020. május 09. 12:24

A Párbeszéd javaslatában hangsúlyozta, praktikus lenne fenntartani ezt az eljárást a járvány után is.

2020. május 09. 12:24

A Párbeszéd országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezi, hogy legyen alapvető munkavállalói jog az otthonról történő munkavégzés – mondta a Kocsis-Cake Olivio, a párt országgyűlési képviselője szombaton, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón. Az ellenzéki politikus kifejtette, a járvány alatti korlátozások idején kiderült, hogy a távmunka sok esetben praktikus, ezért azt érdemes lehet fenntartani a veszélyhelyzet utáni időkben is. A Párbeszéd javaslata alapján a munkavállalóknak a veszélyhelyzetben jogukban állna otthonról dolgozni, amennyiben a munkaköréből adódó feladatokat onnan is el tudják végezni – mondta Kocsis-Cake Olivio.

Hangsúlyozta, kezdeményezésük alapján a munkavállalók a járvány elmúltával a szabadsághoz hasonlóan igényelhetnének otthoni munkavégzést, egy évben 52 napot. A Párbeszéd politikusa szerint javaslatukkal a munkavállalóknak jelentősen kevesebbet kellene utaznia, ami kevesebb stresszt és kisebb környezeti terhelést jelent.

A teljes sajtótájékoztatót itt tudják megtekinteni:

(MTI)

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2020. május 10. 12:05
hogy akarja tavmunkaban szedni a gyapotot?
luisbathhelena
2020. május 10. 08:49
Hú vaze.... Holnaptól otthon operáló a konyhában. Mert jogom van De csak Pár beszédes idiotakat....
Pedrobike
2020. május 10. 07:32
Mennyé magadnak haza, ahogy a másik okos szokta mondani.. kézenfogva a többi baromarcúval..
misi53
2020. május 10. 07:24
Nem tudja lemosni magárol ,hogy néger.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!