Révész: 950 millió forintból bővítik a lakosság sportolási lehetőségeit

2020. február 06. 13:51

Kilencszázötven millió forintból bővíti a lakosság sportolási lehetőségeit idén a kormány – jelentette be az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos csütörtökön.

2020. február 06. 13:51

Révész Máriusz elmondta: a kerékpározás népszerűsítéséért elindítják az Országos Bringapark Programot, a futás és a sziklamászás feltételeinek további javítása érdekében pedig folytatódik a tavaly elindított Országos Futópálya-építési Program és a Vasalt Utak Program. A bringaparkok és a futókörök építésére a kormány 400-400 millió forint, a vasalt utak kialakításához pedig 150 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít – tette hozzá.

Az első két programban az önkormányzatok által elnyerhető támogatás mértéke 50 százalék, a vasalt utak esetében száz százalék – közölte Révész. A kormánybiztos kitért arra is, hogy a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség kezdeményezésére a sziklamászó-útvonalak helyreállítását is támogatják, erre a célra 30 millió forintot különítettek el a vasalt utak programra biztosított pénzből.     

További 30 millió forintot fordítanak a falmászó termek korszerűsítésére, ebben az esetben a támogatási intenzitás maximum 30 százalékos, értéket tekintve 1-2 millió forintnak felel meg. Révész Máriusz reményét fejezte ki, hogy a bringaparkok, futókörök, sziklamászó helyek fejlesztésével hozzá tudnak járulni, hogy az emberek többet mozogjanak, jobb körülmények között és egészségesebben éljenek.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szajnyalogatoviktor
2020. február 06. 15:28
950 millio? az koponyankent egy ezres? ennyit er szarbannak a magyar ember? bezzeg a roman, a szerb, a szlovak meg a horvat focistaknak millardokat adott. a sok fidiota meg tapsikal hozza..jo jo..a szardineres hazarulok ebbol elnek, de a tobbi szavazo?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!