Pride Auróra: az ír melegházasság bajnoka Budapesten járt

2020. február 18. 08:53

Gráinne Healy egy filmvetítés után számolt be arról az öt évvel ezelőtti kampányról, amelynek következtében Írország engedélyezte a melegházasságot.

2020. február 18. 08:53

A Pride Academy meghívására Budapestre látogatott egy, az Auróra klubban megrendezett közös filmnézésre és az azt követő kötetlen beszélgetésre Gráinne Healy, az ír egyenlőházasság-kampány egyik vezéralakja. Az eseményt Írország nagykövete, Ronan Gargan nyitotta meg – számolt be a 168 Óra az eseményről.

Mint írják a keddi cikkükben, a „sok hányattatást megélt, romkocsmákra hajazó” Auróra „egyik nem túl tágas, zsúfolásig megtelt termében” az ír egyenlőházasság-kampányt bemutató film vetítése után Healy asszony felé – a tudósítás szerint –„csillogó szempárok” fordultak, amint az est moderátora, Kanicsár Ádám újságíró, egyben LMBTQ-aktivista feltette kérdéseit a portál által „láthatólag szintén meghatott”-nak leírt vendégnek. Ugyan a kérdésekről, és amúgy a válaszokról, így az előadásról nem írt le egy szót se a cikk szerzője, de arról „természetesen” igen, hogy Magyarországon nincs annyi joga a melegeknek, mint Írországban, hiszen Magyarországon „melegházasság nincs”, és sok tekintetben hátrányt szenvednek azok, akik az LMBTQI-közösség tagjaiként életközösségre akarnak lépni.

Arra is kitértek, hogy a tavaszi szélsőjobbos „támadás” után most is megjelentek szélsőjobboldaliak a rendezvényen, azonban mivel nem tudtak bejutni a rendezvényre a közönség „határozott” fellépése miatt, ezért „bánatukban inkább az Auróra szeszkészleteinek elfogyasztását tűzték ki új célként” – olvasható a 168 Óra keddi cikkében.

(Címlapi fotónkon Grainne Healy látható Joe Biden akkori amerikai alelnökkel 2016-ban, fotó: http://www.grainnehealy.ie/)

(Mandiner)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyéressy Károly
2020. február 19. 10:29
Nem meleg, hanem buzi! Idióta hideg-meleg újságíró.
Kristály
2020. február 18. 13:31
Ezt minek kell ide beengedni kavarja otthon a szart ne itt.
Héja
2020. február 18. 12:37
Mi a fene? Már buzzancs akadémia is van? Hevítik a melegeket?
egyvilág
2020. február 18. 12:35
Egy tömör és (szerintem) objektív összefoglaló a homoszexualitásról: https://egyvilag.hu/temakep/051.shtml
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!