Gyufaszálból építi újjá a magyar műemlékeket az exzsaru

2018. január 16. 11:00

Szűcs Pál már a tizenharmadik makettjét készíti.

2018. január 16. 11:00

Az Elherdált Örökség blog Szűcs Pál nyugállományú rendőr alezredest mutatja be, aki napi 5 órában építi újjá gyufaszálból a romos magyar műemlékeket. Szűcs jelenleg a tizenharmadik makettjét építi. „Kiskoromtól kezdve mindig érdekeltek a várak, kastélyok. Amikor láttam, hogy mennyi szebbnél szebb, elhanyagolt kastély van az országunkban, akkor döntöttem a kastélyok mellett. Azok közül azonban csak azokat készítem el, melyeknek tornyai, vagy bástyái vannak” – mondja Szűcs. Egy alkotás elmondása szerint 12-16 hónapot vesz igénybe, a legtöbbet a bajor királyi kastélyon dolgozott, ahhoz több mint 36 ezer gyufaszálat használt fel.

(Fotó: Elherdált Örökségünk blog)

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2018. január 16. 21:52
Szenzációs kézügyesség ! Csak gratulálni lehet .
annamanna
2018. január 16. 12:53
A listáján a tervbe vett, újabb makett a Székesfehérvár- Kisfaludi kastély. Erről egyszer olvastam egy blogbejegyzést. A rendszerváltás után a romák teljesen szétverték: http://szellemvarosok.blog.hu/2014/10/10/szellemkastelyok_simay-holczer_kastely Kérdés: Fehérváron nincsenek rendőrök? Nem volt erejük időben kipucolni az oda befészkelődött kiccsaládokat? Inkább megépítik gyufaszálból a makettjét? :(
pacal
2018. január 16. 11:13
íme, a korai nyugdíjazás csodákra képes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!