Gulyás: Egységes védőnői bértáblára van szükség

2017. november 29. 12:16

Fontos, hogy mihamarabb szülessen meg az egységes, a pályán töltött időt is figyelembe vevő védőnői bértábla – jelentette ki Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője.

2017. november 29. 12:16

Az utóbbi években sokat javultak a védőnők munka- és bérkörülményei, de „minden előrelépés újabb feladatokat ad, és ma is szép számmal vannak megoldandó feladatok” – mondta egy szerdai budapesti szakmai egyeztetést követően tartott sajtótájékoztatón Gulyás Gergely, a Fidesz-frakcióvezetője. Ezek között említette, hogy a garantált bruttó bérminimum 180 ezer forint fölé emelkedésével elmosódik a különbség a frissen belépettek és a hosszabb ideje a pályán dolgozók között. Mint mondta, a cél az, hogy a megemelt bérminimumot mindenki megkapja, de a régebben a területen dolgozók fizetése a pályán töltött idővel arányosan emelkedhessen.

Gulyás hozzátette: fontos, hogy mihamarabb szülessen meg az egységes, a pályán töltött időt is figyelembe vevő védőnői bértábla.

A tisztázandó technikai kérdések között említette, hogy feladat- vagy pontrendszeralapú legyen a terület finanszírozása, mi a feladata a gyermekvédelem területén a védőnőknek, és miként alakulnak át az iskolákban működő védőnők feladatai az oktatási rendszer változásával. Gulyás Gergely megjegyezte, nyilvánvalóan több feladata van egy védőnőnek egy szakközépiskolában, mint egy gimnáziumban, ahol a családi háttér több gyermek esetében rendezett. Mint mondta, a szakmai fórumon elhangzott felvetéseket az egészségügyért felelős államtitkárhoz továbbítják Bábiné Szottfried Gabriellával, az Egészségügyi Szakmai Kollégium védőnői tagozatának vezetőjével.

(MTI)
   

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pinter68
2017. november 29. 23:14
Már 7 éve is fontos volt Mit tettetek érte? Ja és felhívnám a figyelmet a feltételes módra. Vagyis továbbra is csak a duma megy. Az a lényeg, hogy a választásokig minél több lenézett és semmibe vett közszolgával és közalkalmazottal hitessék el, hogy a kormány szívén viseli a sorsukat. Aztán ha behúzták az x-et, akkor újabb 4 évre el lehet felejteni őket.
noMores
2017. november 29. 23:04
Egyebkent nem ertem, miert foglalkoznak ilyen jelentektelen dolgokkal a kormanyon, mikor harcban allunk Sorossal es Brusszellel, es barmikor megindulhat a tamadas!!
noMores
2017. november 29. 23:02
A menyem is vedono, es nagyon elegedett a fizetesevel! Azt mondja, az elozo nyolc ev ajandek volt az eleteben, a fizetesemelest a Megvalto fogja hozni!
VakzKommondor
2017. november 29. 15:24
Ez a kis autista homokos díszfasz mindenhez ért? A focipénzt kellene az egészségügybe csatornázni, titeket pedig az első lámpavasra húzni. probléma megoldva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!