Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Embereket küld az amerikai külügy Budapestre a CEU-ügy miatt

2017. április 07. 13:58

Michael Ignatieff, a Közép-európai Egyetem rektora egy amerikai felsőoktatási lapnak adott interjúban elmondta, hogy az USA külügyminisztériuma a következő héten megbízottakat küld Budapestre a CEU-ügy miatt. A rektor nemrég Amerikába utazott, jelenleg a külügyminisztériummal és a Fehér Házzal egyeztet az intézményről.

2017. április 07. 13:58

A hvg.hu számolt be Michael Ignatieff, a CEU rektorának a The Chronical of Higher Education lapban megjelent interjújáról. Az Amerikában tartózkodó Ignatieff elmondta, hogy jelenleg egy jogi kampányt folytatnak, külügyminiszterekkel telefonál, az amerikai külügyminisztériumban és a Fehér Házban vesz részt találkozókon.

Az intézmény vezetője a lapnak elárulta, hogy értesülései szerint a külügyminisztérium a következő héten embereket küld Magyarországra, akik kifejezetten a Közép-európai Egyetem ügyével fognak foglalkozni. Arról nem beszélt, hogy a megbízottak kikkel fognak tárgyalni Budapesten.

A rektor szerint az egyetem túszként egy geostratégiai csata közepére szorult. Ebben a harcban szerinte Orbán és az európai közösség, valamint Orbán és az Egyesült Államok állnak szemben egymással.

Ignatieff leszögezte, hogy az amerikai kormányzat támogatása szilárd, ugyanakkor nem kommentálta, hogy a Trump-adminisztráció ugyanannyira kiáll-e mellettük, mint amire Obamáéktól lehetett volna számítani. Azt viszont hangsúlyozta, hogy Orbán hiába reménykedik abban, hogy Trump kormányzat hagyni fogja, hogy csak úgy kirúgjanak egy amerikai intézményt az országból.

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
basatu
2017. április 08. 09:06
Ha ide jönnek akkor elis mennek,ha mégsem akkor segítünk nekik távozni.Mellesleg most éppen a liberósok álltal generált 3. Világháború főpróbája zajlik,így még inkább nem engedhetjük meg hogy az ellenséggé alakult ellenzék belerángasson bennünket egy eleve vesztes világégésbe,éppen elég károkat okoztak eddig is Magyarországnak.Tehát szoros kontroll alá kell venni őket és pénzforrásaikat és külföldi bujtogatóikat.Mellesleg szerintem egyetlen magyar polgár sem akarja a bőrét kockáztatni a liberósok miatt.
tango47
2017. április 07. 21:41
"Embereket küld az amerikai külügy Budapestre a CEU-ügy miatt" Mázli, hogy nem rakétákat.
1120
2017. április 07. 21:13
A Forgószél-hadművelet előtt még tájékozódik egyet a helyszínen Szuszlov és Mikojan... :(
antioxi
2017. április 07. 20:13
Tankokat is küldenek?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!