Végéhez közelítenek a józsefvárosi közterületi felújítások

2014. augusztus 01. 10:31

Rövidesen minden józsefvárosi közterület felújítása befejeződik, a következő célként pedig a társasházak megújítását tűzte ki a kerületi önkormányzat.

2014. augusztus 01. 10:31

A VIII. kerület MTI-hez eljuttatott pénteki közleménye szerint Józsefváros újjáépülésének egyik legfontosabb eleme az oktatási intézmények fejlesztése volt, amelyre 1 milliárd forintot fordítottak. 2010 óta valamennyi bölcsődét, óvodát és iskolát felújították, emellett új bölcsőde és 18 új kispálya épült. Októberben több mint egy milliárd forintból újul meg az Auróra utcai szakrendelő, amely évente 235 ezer embert lát el.

A közlemény a másik fontos pillérként említi a közterületek megújítását, példaként hozva a 2 milliárd forintból megvalósult Európa Belvárosa Programot, amelyben egyebek mellett sétálóutcákat és csillapított forgalmú utcákat hoztak létre a Palotanegyedben. Az önkormányzat emellett a megújulás szimbólumának tartja a Corvin negyed újjászületését, továbbá a négyes metró vonalán új arculatot kapott Rákóczi, II. János Pál pápa és Baross teret.

Kiemelték, hogy a Magdolna Negyed Programban a Mátyás tér már megszépült, hamarosan pedig elkészül a Teleki, a Kálvária, valamint a Fiumei és Dobozi utca között található FiDo tér. Néhány héten belül birtokba vehetik a józsefvárosiak a Golgota teret és a kerület leendő új főterét, a Horváth Mihály teret is. Hozzáfűzték: a kormányzati támogatással megvalósult Ludovika beruházással elkezdődött az Orczy-negyed rehabilitációja is, ami a tervek szerint egy teljes városrehabilitációs programmal folytatódik majd. Józsefváros vezetése a következő évek nagy feladataként a társasházak felújítását jelölte meg, mint fogalmaznak, a cél, hogy a közterületi fejlesztéseket bevigyék a házakba is.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magyar99
2014. augusztus 01. 14:08
Nagy a porhintes. Valoban a Nepszinhaz Utca es minden bekoto Kis utcaja FEKETE Afrika szinten de lehet meg lejebb. Kar a politikusok Polgarmester nem E kornyeken el. Ja a feher es Magyar mar elmenekult a kormyekrol.
Pofa Benő
2014. augusztus 01. 12:28
A Népszínház utcai BKV megálló környéke kár, hogy kimaradt. Fekete Afrika-i szinten van.
liberálzöld.
2014. augusztus 01. 11:58
Remélem ők sem felejtenek el hazánk nagy fiának, Columbónak szobrot állítani!
states
2014. augusztus 01. 11:31
A Népszava szerint ez mind Orbán Budapest elleni hadjáratának a része. Mint a 4-es metró, az új buszok, villamosok, trolik, Kossuth tér, Belváros, Várkertbazár stb. Balázsovitsnak lesz dolga mire visszaállítja a Demszky-féle ideális közállapotokat, például, hogy járhatunk megint 20 évig a 70-évek nosztalgiajáratával, a 3-as metróval.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!