Jól megy a Szerencsejáték Zrt.-nek

2014. augusztus 11. 12:27

Mintegy 36 milliárd forinttal több volt az idei első fél évi bevétele, mint a tavaly ugyanebben az időszakban.

2014. augusztus 11. 12:27

Az idei év első fél évében a Szerencsejáték Zrt., az állami lottótársaság kimagasló eredményt ért el, a közel 148 milliárd forintos árbevétele 36 milliárd forinttal, 32 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakáét, amelyre a társaság alapítása óta nem volt még példa – jelentették be sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter ismertetése szerint az első fél évben az állami játékszervező tevékenységéből 35,4 milliárd forint bevétele származott a költségvetésnek, ami több mint 21 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakához képest. Adózott eredménye 8,671 milliárd forint volt, ami az előző év azonos időszakánál 55 százalékkal nagyobb. A lottótársaság a tíz legnagyobb hazai adófizető egyikévé vált – mondta.

Kiemelte: négy évvel ezelőtt a kormány azt a célt tűzte ki, hogy leszámoljon azokkal az előítéletekkel, miszerint az állami tulajdonú cégek működési hatékonysága nem éri el a piaci cégekét. Szavai szerint a Szerencsejáték Zrt. erre az előítéletre rácáfolt: az állami vállalatok kiegyensúlyozott és eredményes működéssel jelentősen hozzá tudnak járulni a költségvetéshez, és hatékony gazdálkodó szervezetekké tudnak válni. A cég felelősséggel gazdálkodott az állami vagyonnal, versenyképesebb lett – jelentette ki.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
indiáner
2014. augusztus 11. 16:51
A lottótársaság a tíz legnagyobb hazai adófizető egyikévé vált – mondta. Valódi sikertörténet.
kukagyerek
2014. augusztus 11. 16:49
Hogyan is nyerték meg az eddigi főnyeremények egyik legnagyobbikát? Csak emlékeztetőül: Egy házaspár átutazóban járt errefelé (repülővel), véletlenül kitöltöttek egy szelvényt, megnyerték, és tovább repültek. (Egyet lehet találgatni, hogy melyik országba!)
indiáner
2014. augusztus 11. 16:48
Akkor éppen ideje visszaállítani a 6-os lottón az 5+1 találatot, mint ahogy szerte Európában szokás. Különben nem tippmixelek!
Akitlosz
2014. augusztus 11. 16:31
Seszták Miklós pedig butaságokat beszél. A Szerencsejáték Rt.-nek piaci alapon semmi esélye sem lenne. Versenytársak nélkül monopolhelyzetben nem nehéz nyereségesen gazdálkodni. A szerencsejáték szervezés állami monopólium.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!