Villamossínen és buszsávban fuvaroztatja magát a Gyermekrák Alapítvány elnöke

2013. december 17. 09:13

Balogh István az alapítvány gyermekmentő-autójával járja Budapestet, és simán letagadja, hogy néha a villamossíneken közlekednek.

2013. december 17. 09:13

Egy gyermekmentő-autóval közlekedik Budapesten a Gyermekrák Alapítvány elnöke – derül ki az Index videóriportjából. A felvételen látható, hogy a Balogh Istvánt Budaligetről a Rákóczi térre szállító autó a buszsávban és a villamossíneken kerüli ki a dugót, nem egyszer a megengedett sebességet is átlépve. Balogh szerint csak ügyintézésre használják az autót, amikor épp nem kell gyereket szállítani, és nem igaz, hogy felhajtanának a villamossínekre, ha nem szállítanak beteget.

Az alapítvány – a sofőr bérét nem számítva – átlagosan évi 6 millió forintot költ a mentőautó üzemeltetésére. Ez az Index számításai szerint mintegy 137 ezer kilométer megtételére elegendő, miközben a 2012-es közhasznúsági jelentésük szerint mindössze 209 beteget szállítottak abban az évben. Az Index által megkérdezett kórházakban sem nagyon tudtak róla, hogy hozzájuk szállítana beteg gyerekeket a Gyermekrák Alapítvány.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hopp Pál
2013. december 18. 06:46
Nincs ebben semmi meglepő.Magyarország, az Magyarország, és sosem tagadja meg önmagát.
vizesnyolcas
2013. december 18. 06:13
Az Index nagyon rá fog b..szni. Jókora rágalmazási pert akasztanak majd a nyakukba, és van az az ügyvéd meg szakértő, aki ki tudja mutatni, hogy a video nem bizonyít semmit. A magyar bíróság is jól teszi, ha elrettentő erejű kártérítési összeget ítél meg a szegény besározott Balogh javára, nehogy a strasbourgi bíróság az államot kötelezze eurómilliós kártérítés megfizetésére.
Peter8811
2013. december 17. 14:17
Gyermekrák? Szerintem meg zsidrák.
Rydell
2013. december 17. 14:03
Ezeknek többet nem adom az adóm 1%-át
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!