A Fidesz-frakció elítéli a könyvégetést

2013. november 18. 16:31

A Fidesz mindent megtesz azért, hogy többek között Radnóti Miklós életműve soha ne kerülhessen egy, a szélsőséges eszmék által fellobbantott máglyára, hanem mindig méltó helye legyen a nemzeti emlékezetben.

2013. november 18. 16:31
L. Simon László

„A november 9-én, Miskolcon lezajlott könyvégetést Magyarországon minden jóérzésű ember elítéli.

A magyarokat a XX. század történelme megtanította arra, hogy akik könyvek listázásával és megsemmisítésével kezdik, azok, amennyiben lehetőségük nyílik rá, embertársaik listázásával és megsemmisítésével folytatják. Ma egy ilyen akció nem lehet más, mint egy marginális kisebbség feltűnési viszketegségének kiélése, esetleg tudatosan szervezett provokáció.

A Fidesz-frakció nem ül fel az ilyen provokációnak, de szem előtt tartja azon honfitársaink érzéseit, akikben a könyvégetés képsorai fájdalmas emlékeket ébreszthetnek. A Fidesz-frakció határozottan elítéli az ilyen és ehhez hasonló megnyilvánulásokat, és mindent megtesz azért, hogy többek között Radnóti Miklós életműve soha ne kerülhessen egy, a szélsőséges eszmék által fellobbantott máglyára, hanem mindig méltó helye legyen a nemzeti emlékezetben.”

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr Fabulous
2013. november 19. 08:37
Vagy azt írja a derék József Attila: "És az országban a törékeny falvak - anyám ott született - az eleven jog fájáról lehulltak, mint itt e levelek s ha rájuk hág a felnőtt balszerencse, mind megcsörren, hogy nyomorát jelentse s elporlik, szétpereg."
vigyor
2013. november 19. 08:02
Szóval az eddig rém titokzatos, szigorú eskükkel védett nemzeti arcvonal valamiért a felszínre jön, és rögvest könyvégetéssel. Csak elválik az epe a májtól.
Gara
2013. november 19. 07:58
Én egyszer elégettem egy Szamuely összest, szégyellem is magamat miatta.. :-(
tevevanegypupu
2013. november 19. 06:49
Ugy tunik sajnos valoban nagyon sok a tudatlan es nagyon sokakra hatott a szocialliberalis diktatura meg az elmult husz ev alatt is, akik igyekeznek elhitetni, hogy legnagyobb koltoink - vagy legalabbis akiket legnagyobbaknak kialtottak ki - mind kommunista volt..pedig errol nincs szo, eleg lenne csak elolvasni ezeknek a koltoknek mondjuk Trianonnal kapcsolatos irasait, verseit, velemenyet..Szocialisan ketsegtelenul erzekenyek voltak, de a legritkabb esetben kommunistak..Nagyon jol pedazza a hiszteriat es a zindokolatlan gyuloletet az a cirkusz amit Jozsef Attilaval is csinaltak az indokliberalisok, akit vegulis oda "ultettek", ahonnet nezte azt a bizonyos dinnyehejat. Az oktataspolitikanak rettentoen nagy hianyossagai vannak..es meg most is meglehetosen egyoldaluan kezeli kulturalis ertekeinket es tortenelmunket. Konyvet egyebkent mindenki egethet, vegulis kit erdekel, antiszemitanak lenni sem bun, a kozhiedelemmel ellentetben..csak eppen tudni kellene, hogy ki es mi ellen es miert is erzunk igy vagy ugy..De tonkretenni valamit, megegetni, vagy autoval ledonteni azert megiscsak bizonyos foku primitivsegre utal..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!