Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Tarlós visszavonta a taxirendelet módosítását

2013. május 29. 09:49

Visszavonta a taxirendelet módosításáról szóló javaslatot Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén.

2013. május 29. 09:49

A városvezető a javaslat visszavonásakor azzal indokolt, hogy lesz még egy egyeztetés a járművek életkorára vonatkozóan, s ezért később tárgyalják a módosításokat. Tarlós István az ülésteremben megjelent, a taxik sárga színe ellen tiltakozó néhány taxisnak címezve azt mondta: „hatvanötezer egyeztetés” volt már a rendeletről, az összes létező társasággal tárgyaltak. Hozzátette: nem érti, miért térnek vissza a szín kérdésére, amikor arról már korábban határoztak, az nem tárgya a mostani előterjesztésnek.

A szerdai ülésre benyújtott javaslat enyhítette volna a gépjárművek korhatári megkötésére vonatkozó szabályozást, továbbá meghosszabbította volna a járművek teljesítményére, környezetvédelmi besorolására, csomagtartóméretére vonatkozó rendelkezések határidejét.
 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rosszkutya
2013. május 29. 10:34
"Tarlós István az ülésteremben megjelent, a taxik sárga színe ellen tiltakozó néhány taxisnak címezve azt mondta: „hatvanötezer egyeztetés” volt már a rendeletről, az összes létező társasággal tárgyaltak." Pista bácsi nem érti, még mindig nem érti. Budapesten nincsenek "társaságok", fuvarszervező cégek vannak és velük hiába egyeztet az autók színéről, mert azoknak kurvára mindegy, hiszen egyetlen autót sem üzemeltetnek, így az autók átszínezésével, lefóliáztatásával kapcsolatban semmilyen költségük sem lesz. Egyébként is, pont a szín volt az, amelyben a főváros semmilyen kompromisszumkészséget nem mutatott. Közölték, hogy sárga lesz és senki ne is erőlködjön. Személyes véleményem, hogy azért fölösleges fizetni a BKK kreatívjait, hogy némi módosítással lemásolják a prágai, meg a bukaresti mintát, ami ráadásul még ocsmány is. http://i236.photobucket.com/albums/ff232/DigitalGuide/Misc/taxi_identification_elements.png http://3.bp.blogspot.com/-5JYeNUdvyXg/UEdqw2psYEI/AAAAAAAAAFU/bDugJpZ5bGc/s1600/Taxi+Speed+Cars+Praha+(1).jpeg Persze nyilván az a lényeg, hogy a változtatás minél látványosabb legyen, hiszen jövőre választási év lesz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!