Novembertől emelkednek a nyugdíjak

2012. október 11. 18:40

A kormány novembertől hivatalból emeli a nyugdíjak és bizonyos szociális ellátások összegét. Az emelés mértéke 1,6 százalék, amelyet január elsejéig visszamenőleges hatállyal érvényesítenek.

2012. október 11. 18:40

November elsejétől – január elsejéig visszamenőleges hatállyal – 1,6 százalékkal emelik a nyugdíj, illetve egyes szociális ellátások összegét – olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb, csütörtökön megjelent számában.

 
A nyugellátások és egyes más ellátások emeléséről szóló kormányrendelet értelmében hivatalból emelni kell az öregségi nyugdíjat, a rehabilitációs járadékot, az özvegyi nyugdíjat, a szülői nyugdíjat, az árvaellátást, a baleseti hozzátartozói nyugellátást, a mezőgazdasági szövetkezeti öregségi, munkaképtelenségi, özvegyi járadékot, a mezőgazdasági szakszövetkezeti tagok növelt összegű öregségi, munkaképtelenségi, özvegyi járadékát, a korhatár előtti ellátást, a szolgálati járandóságot, az átmeneti bányászjáradékot, a balettművészeti életjáradékot, a rokkantsági ellátást, a rehabilitációs ellátást, a baleseti járadékot, a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány által folyósított ellátásokról szóló kormányrendelet alapján folyósított ellátást és az önkormányzati képviselők közszolgálati járadékát.
 
A 2012. január–október hónapokra járó emelés összegét a novemberre járó ellátással egyidejűleg, egy összegben, hivatalból kell folyósítani – olvasható a rendeletben.
 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. október 12. 08:27
Csak egy kérdésem lenne: Mikor kapom meg a 42 év ledolgozott és levont járadék felének a hozadékát? Már akkor is élnék mint marci a hevesen.
nyugalmazott tanár
2012. október 12. 06:44
Emelkednek a nyugdíjak? Akkor most megint egy hőbőrgési okkal kevesebb? Szegény szocik!Az Ágh is húzza őket. Pedig ők már előre megaszondták, hogy ez is elmarad...
korona
2012. október 12. 04:20
Áldom Orbán állhatatosságát! Az amúgy is picike nyugdíjam kicsire javul. Akkor is! Sajnos, továbbra is mennem kell dolgozni, olyan helyre - ahová eddig is mentem - ahol túlképzett vagyok, mert oda nem kell főiskola. Dehát ez van. Ezt kell szeretni. Természetes, hogy az orbánrezsim mellett fogok kampányolni! Sok volt az írigyünk, de most még több lesz, holott sok fitalt a családon belül, mi, nyugdíjasok finanszírozunk. Vagy nem így van?
Felebarát
2012. október 12. 00:10
amúgy meg már végre...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!