Mostantól hatékonyabban kommunikál a közönséggel a közmédia?

2012. október 03. 14:40

Megszünteti a Kommunikációs Igazgatóságot, valamint a szóvivői tevékenységet a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), a kommunikációban ugyanis a nézők és hallgatók tájékoztatására helyezi a hangsúlyt. A hagyományos, úgynevezett vállalati kommunikáció helyett a műsoros kommunikáció kerül előtérbe.

2012. október 03. 14:40

Október 1-jétől projektek szerinti kommunikáció indult, a klasszikus kommunikációt pedig az újonnan létrehozott Sajtóiroda látja el. Ennek megbízott vezetője Kovács Ákos lesz, aki eddig is az MTVA stábjának tagja volt. Az online, web2-es felületek működtetése a műsorok kiegészítőjeként, közösségszervezőként az Új Média Kft. és az MTVA Új Média Irodájának feladata lesz. E részlegek vezetője továbbra is Szabó Eszter, míg az eddigi kommunikációs igazgató, Tóth István Zoltán az egységek helyettes vezetőjeként folytatja munkáját.

Böröcz István vezérigazgató bejelentésének megfelelően megújul az MTVA Közönségszolgálata is. A személyes találkozás lehetőségét a budapesti Nagymező utcai új Közönségszolgálati Irodában teremti meg az MTVA, várhatóan november 15-től, míg a telefonos és internetes interaktív részleg külön csoportként áll a nézők rendelkezésére. Ez utóbbi csapat az év folyamán internetes telefonon, Skype-on is elérhetővé válik.

Mint írják, a projektműködés megköveteli több szervezeti egység együttműködését: az Arculati Iroda, a Tartalomfejlesztési Igazgatóság, a Promóciós Iroda, a Médiakutatási Iroda, az RTV Részletes és a Telehold  műsorújságok, az újonnan létrejött Protokoll és Rendezvényszervező Iroda – amelynek megbízott vezetője Osváth Eszter –, az MTVA Sales House, valamint a Sajtóiroda és az Új Média Iroda projektenkénti közös munkáját. „Külön hangsúlyt kap a műsoros kommunikáció, amelynek célja, hogy nézőink, hallgatóink minél többet tudjanak meg műsorainkról, s maguk is véleményükkel alakíthassák a közmédia műsorát” – olvasható a közleményben, azzal együtt, hogy a közeljövőben a terület önálló menedzsert kap.

A szerkezeti változástól az MTVA azt várja, hogy a nézők több információt kapjanak a közmédia műsorairól, azok hátteréről. Növekedjen a kiemelt műsorok nézettsége, hallgatottsága, és minél több emberhez jussanak el a közmédia hírszolgáltatásai is. Az átalakítás nem jár sem a költségek, sem a létszám növekedésével. Az eddigi szóvivő, Cserháti Ágnes közös megegyezéssel távozik az MTVA-tól.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!