FH: Közép-Európában Magyarország jelenti a legkomolyabb problémát

2012. január 19. 18:32

Rontott minősítésén Magyarország és jelenleg a „legkomolyabb problémát” jelenti Közép-Európában – áll a Freedom House nemzetközi civil szervezet jelentésében. Magyarország ugyanakkor továbbra is a „szabad” kategóriába tartozik.

2012. január 19. 18:32

A Szabadság a világon 2012: az arab felkelések és azok globális utóhatása című jelentés szerint Közép-Európában Magyarország jelenti „a legkomolyabb problémát”. A Freedom House (FH) dokumentuma szerint „Orbán Viktor kormánya kihasználta a kétharmados többséget, hogy az ellenzék megfelelő részvétele nélkül keresztülhajtson egy új és problematikus alkotmányt és egy sor törvényt, amelyekre széles körben úgy tekintenek, mint amelyek fenyegetést jelentenek a sajtószabadságra, a bírói függetlenségre és a politikai pluralizmusra”.

A Freedom House 1-től 7-ig terjedő pontrendszerében Magyarország a politikai jogok kategóriájában a legjobb, 1-es osztályzatot kapta, de a polgári szabadságjogok tekintetében 2-esre romlott megítélése, azonban még így is a szabad” kategóriába tartozik. A rosszabb megítélést a FH a „vitatott alkotmányos és jogszabályi változásokkal” indokolta. A FH Közép-és Kelet-Európában, valamint az eurázsiai térségben Magyarországon kívül Albániában, Azerbajdzsánban, Kazahsztánban és Ukrajnában állapított meg hanyatlást.

„(Barack) Obama (amerikai elnök) többször is személyesen kinyilvánította Amerika világméretű elkötelezettségét a demokratikus átalakulás mellett, ám konkrét esetekben nem vetette latba a Fehér Ház tekintélyét. Ehelyett Hillary Clinton külügyminiszter volt az, aki nyilvánosan szóba hozta az emberi jogok megsértését Oroszországban Magyarországon és Törökországban” – olvasható a jelentésben.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Steppenwolf
2012. január 19. 23:11
Most akkor szabad ország vagyunk, vagy önkényuralmi diktatúra? Mert a kettő egymásnak szöges ellentéte. FH és a seggszáj esete...
z.marian
2012. január 19. 22:27
FH: Közép-Európában Magyarország jelenti a legkomolyabb problémát... mert érvényesülni akar önálló, életképes, nemzeti alapon.
bdi
2012. január 19. 22:17
Ez az a freedomhouse, amire a FIDESZ akkor szok hivatkozni, amikor ők vannak ellenzékben. Tessék már rákeresni, hogy hányszor idézik őket a fidesz.hu-n. (pl. http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=32427 épp azon sírnak, hogy az mszp-szdsz állami támogatásokkal igyekszik befolyásolni a sajtót) A TASZ is csak akkor volt jó, amíg fideszeseket vertek a rendőrök 2006-ban.
pityesz74
2012. január 19. 22:14
És ki a kurva anyjuk mondta nekik hogy ne vegyenek részt az alkotmányozásban? Már szinte kérvény lett nekik benyújtva! Jó hogy nem már a farok csóválja a farkát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!