„Egy irányított káosz volt” – beszélgetés a törökországi mentésből nemrég hazatért csapatokkal (VIDEÓ)

2023. február 18. 09:56

A Mandiner Stratéga különkiadásának vendégei: Csepregi Annamária és Nova, a Mancs a Kézben Mentőkutyás Egyesület tagjai, valamint Denis Levshov és Nyeste András, a Közép-Budai Önkéntes Polgári Védelmi Egyesület önkéntesei.

2023. február 18. 09:56
null
Pócza István
Pócza István

A csapat tagjai mind önkéntesek, mindannyiuknak van polgári foglalkozása, azonban a munkahelyeik nagyon rugalmasan és támogatóan állnak ehhez a mentési tevékenységhez. A csapat egyik része autóval, 40 óra nonstop vezetéssel jutott ki, a másik része repülővel, de nem kevésbé kalandos utazás eredményeként.

A törökországi földrengés helyszínére az elsők között érkeztek, ahol irányított káosz fogadta őket. Éjjel mínusz 10, nappal plusz 5 fokban kellett dolgozniuk, ez mind embernek, mint kutyának óriási próbatétel. Hogyan indul el a csapat? Hogy történik a mentés a gyakorlatban? Mi a kutyák, és a mi az emberek feladata? Mennyi idő kimenteni egy romok alá szorult embert? Milyen tapasztalatokat szereztek Törökországban? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgettünk.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg: 

A beszélgetés podcast formában is meghallgatható: 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szexi Cicababa 💅
2023. február 18. 16:41
Borzalom!!! 😱😱😱😱😱😱😱 https://mandiner.hu/ajaxdontlike/260515
namégmitnem
2023. február 18. 13:43
Az EMBER-nek per definitionem ilyennek kéne lennie, amilyenek ők . de messze nem így van. Ők, a kevesek, egy pusztító és önpusztító faj legjobbjai. Szabályt erősítő kivételek. Köszönet nekik, hogy vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!