Trump: Isten áldja Amerikát!

2018. január 31. 09:24

Évet értékelt Donald Trump.

2018. január 31. 09:24

Az Euronews beszámol arról: Donald Trump első évértékelő beszédében kedden abból indult ki, hogy első elnöki éve máris fordulatot hozott, és elindította az amerikai gazdaságot és az amerikai társadalmat is egy jobb úton, amelyen majd magára talál, elnyeri az őt megillető lehetőségeket, így aztán képes lesz újból naggyá tenni Amerikát.

Együtt mindnyájan egy biztonságos, erős és büszke Amerikát építünk – mondta az amerikai elnök, majd részletezte az eddigi eredményeket: 2 millió 400 ezer új munkahely, ebből csak a közvetlen termelésben 200 ezer. A bérek évek óta tartó stagnálás után emelkedni kezdtek. A munkanélküliség ráta 45 éve nem volt ilyen alacsonyan. Ez itt egy új, igazán amerikai pillanat. Még sosem volt ennél remekebb alkalom arra, hogy elkezdjék megélni az álmaikat – fogalmazott az elnök.

Trump jelentős állami segítséget az infrastruktúrafejlesztésben résztvevőknek és a fegyveres testületeknek ígért, illetve részletesen kitért a migráció új szabályozására mondván, hogy az szerinte többeknek kedvez, mint az Obama-adminisztráció programja. 

A hétköznapokról szólva elodázhatatlannak nevezte az infrastruktúrafejlesztést, amelyhez jelentős állami pénzeket rendelnek idén. Minden egyes befektetett dollárhoz az állam hozzátesz egyet – mondta Donald Trump.

A külpolitikáról szólva az amerikai elnök két dolgot hangsúlyozott: egyrészt, hogy az amerikaiak védelmében és érdekében élniük kell nagyhatalmi pozíciójukkal, másrészt, hogy eztán csak barátokat támogatnak, vagyis azok, akik a nemzetközi diplomáciában Washington ellen fordulnak, ne számítsanak anyagi segítségre az Egyesült Államoktól. 

A riválisok közül Kínát és Oroszországot említette, az ellenséges rezsimek közül pedig Kubát, Venezuelát, Iránt és Észak-Koreát. Trump szerint a maximális nyomás elve alapján Washingtonnak fel kell számolnia azt a fenyegetést, amelyet Phenjan atomprogramja és politikája jelent. 

Iránnal kapcsolatban elismételte, hogy Washington támogatja a nép szabadságharcát, amelyet az elnyomó politikai hatalommal szemben vív, illetve borzalmasnak nevezte az ottani atomprogram leépítésére két éve kötött nemzetközi megállapodást – közölte Donald Trump.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2018. február 01. 10:41
Az oroszokkal viszont azota se sikerult a kapcsolatokat rendezni.
di maggio
2018. január 31. 10:01
Eredet figura az biztos.
mokány
2018. január 31. 09:47
Godbless Godless Isten áldja Istentelen
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!