Beiktatási számháború alternatív tényekkel

2017. január 23. 07:28

Trump tanácsadója szerint a Fehér Ház sajtósa „alternatív tényeket” közölt a Trump beiktatásán megjelentek számával kapcsolatban.

2017. január 23. 07:28

Amerikában is divat a számháború: péntek óta arról folyik a diskurzus, hogy hányan voltak Donald Trump elnök beiktatásán. A képek alapján kisebb volt a tömeg, mint Obama beiktatásakor, ami nem feltétlenül meglepő: az amerikai fővárosban például nem kifejezetten Trump-szavazók voltak többségben októberben, így érthető, ha a washingtoni lakosok kevésbé voltak lelkesek a beiktatással kapcsolatban.

A Trump-csapat azonban nem a fentiekhez hasonló érvekkel, hanem erővel próbálja megoldani az egyébként elég lényegtelen médiafelhajtást a tömeg mérete körül. A Fehér Ház sajtfőnöke korábban felolvasott az újságíróknak egy közleményt, amelynek végén közölte: soha annyian nem voltak még elnöki beiktatáson, mint most pénteken, punktum. Ez után nem lehetett tőle kérdezni.

Most pedig Kellyanne Conway, Trump csapatának tagja nyilatkozott ezzel kapcsolatban, aki azt mondta: a Fehér Ház sajtófőnöke „alternatív tényeket” közölt a sajtó képviselőivel. A műsorvezető érdeklődött volna erről a dologról, de Conway inkább csak Obamát vádolta a továbbiakban, majd arról értekezett, hogy rosszul bánik velük a sajtó: ezt bizonyítja, hogy a riporter elnevette magát, amikor ő „alternatív tényekről” beszélt.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2017. január 24. 08:57
Politikailag többen voltak.
noMores
2017. január 23. 12:59
Rakay Philip es a ketmillios Kossuth ter. Az se hazugsag volt, csak alternativ valosag. Baz.
Anonymtalan
2017. január 23. 10:59
Mondjuk az tény, hogy a sajtó 1-2 órával a beiktatási ceremónia előttről tett közzé képeket úgy, mintha beiktatás alatt történt volna. http://libertysflame.com/cgi-bin/readart.cgi?ArtNum=49493&Disp=7&Trace=on
Illieral
2017. január 23. 10:07
Pláne vicces, hogy mindig az a hivatkozás, hogy de a másik oldal is hazudik ( ami igaz is ), de akkor mitől különbek ezek..... ???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!