Kormány, befóliázva

2023. július 17. 17:12

Ők azok, akik könnygázhasználatra felhatalmazott rendőröket küldenek a szent kordonok védelmére kamaszok ellen.

2023. július 17. 17:12
Lendvai  Ildikó
Lendvai Ildikó
Népszava

„Kezdő vállalkozóknak javasolnám: gyártsanak fóliát. Vagy kordont, az is jó. A kormánynak leginkább erre a kettőre van szüksége, ezekből tömeges megrendelések várhatók. Minden olyasmire igényük van, amivel elzárhatnak valamitől. Mert vannak a bennfentesek, bent a hatalomban, fent a Karmelitában. Hozzájuk képest mi, többiek látványosan kint és lent vagyunk. Hogy ott is maradjunk, arra való a fólia és a kordon. Ne lapozz bele, ne nyúlj hozzá, ne érdeklődj, ne gyere közel, maradj kívül! Helyedre!

Ők azok, akik rászabadítják a fogyasztóvédelmet a könyvesboltokra, akik felvásároltatják a legnagyobb könyvterjesztőt a miniszterelnök politikai igazgatója által elnökölt káderképzővel. Fóliáznak is engedelmesen. Ők azok, akik könnygázhasználatra felhatalmazott rendőröket küldenek a szent kordonok védelmére kamaszok ellen.

Ne tessék azt mondani, hogy ugyan már, néhány könyvet befóliáznak, van ennél nagyobb bajunk is. Van. Például az, hogy mintha a kormányzat is be volna fóliázva. Csak a címszavakat látjuk abból, amit éppen tesznek, a történetbe nem lapozhatunk bele, nem ismerhetjük meg a lényeget. Azt fólia takarja.”

****

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
AROON
2023. július 25. 09:49
A kormány fóliázva? Neked nem tesz jót a botox!! Lehet kisimulsz, de az eszed nem jön meg tőle!
Zolotarjov
2023. július 24. 17:35
Cenzorka! Néhány évtizede úgy vágtad volna ki az ilyen könyveket a pitsába, hogy porzott volna a Majakovszkij utca..:)
mai nap
2023. július 19. 17:31
Hülye vagy, nyanyus!
jan36
2023. július 19. 15:36
Mami! Inkább a memoárjaidat kellene írnod! Nagyon bicebóca az egész episztolád. Úgy látszik, hogy a te szemedet takarja fólia. Bocs: hályog. Az is vörös. Mint a sarló-kalapácsos, amit évtizedekig szolgáltál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!