Ha sértéssel reagálsz erre a véleményre, habozás nélkül kilőlek, mint egy kóbor farkast

2023. április 21. 19:09

Akik most zokognak, soha nem vágták el egy csirke nyakát.

2023. április 21. 19:09
null
Szentesi Zöldi László
Facebook

„Ha még egy napig csámcsogunk a lelőtt farkas sztoriján, hogy ti. minden magyar szégyellje magát, meg ne együnk húst, továbbá négyeljük fel/húzzuk karóba az elkövetőt, akkor szomorúan be kell jelenteni: az állatokkal kapcsolatos idiotizmus elérte végső határát. Milliók élnek közöttünk, akiknek sem a vadgazdálkodásról, sem az erdészetről, sem a vízgazdálkodásról a leghalványabb fogalmuk sincs, mi marad hát nekik: erkölcsi irányelvek, amelyek bármiféle megkérdőjelezése eszelős dührohamot vált ki belőlük.

Hogy sajnálom-e a farkast? Sajnálom. De nem érdekel. Nem, még akkor sem, ha egy barom orvvadász lőtte ki (akit meg kell büntetni, slussz, passz). Akik most zokognak, soha nem vágták el egy csirke nyakát, nem pucoltak halat, nem nyúztak meg nyulat, nem csontoztak állatot, hadd ne folytassam. Nem azért zajonganak, ami egy vágóhídon történik naponta tízezer helyen, nem azért, mert húst vehetnek a boltban, nem azért, mert haszonállatokat tartunk és fogyasztunk el (ők is). Mindez nem fontos. A szegény kis farkaskoma viszont áldozatpózban hever itt előttünk már nem is tudom, mennyi ideje. Persze, a gyerekkorom óta zajló folyó-és vízrablások, a hetente száz mázsányi titokban ellopott, lehalászott hal, az illegálisan elpusztított nagyvadállomány, az erdőirtás az semmi, az nincs, arra nem szoktak gondolni. Meg konkrétan nem is értenek ahhoz, hogy mit lehetne tenni ellene.

Szégyen az egész történet.

Ha a hülyeség így terjed tovább, és továbbra is hetekig gyászoluk egy lelőtt kóbor farkast, akkor nemcsak teljesen hülyék leszünk, de emberi létezésünk legalapvetőbb értékét, a teremtett környezet iránti értelmes gondolkodás képességét is elveszítjük.

Ennyit a farkasról.

Én viszont a jövő héten kimegyek horgászni, ha jó halat fogok, fejbeverem, otthon megpucolom, aztán megsütöm/megfőzöm/. És nem azért, mert barbár bunkó vagyok, hanem azért, mert nem moralizáló nagyvárosi szerencsétlennek, hanem magyar, vidéki embernek születtem, aki érti, szereti, becsüli a természetet, ajándékait összegyűjti, becsüli a gazdálkodókat, földje is van, állatok között élt, a barátai között sok a mezőgazdász, a vadász, a horgász, nem mellesleg a családomban is jórészt ilyenek voltak, hadd ne soroljam tovább.

Gondolkodjunk értelmesen!

(Ja: ha bármiféle sértéssel reagálsz erre a véleményre, örökre kiváglak innen, azonnal, habozás nélkül kilőlek, mint egy kóbor farkast. Minden normális támogató vagy ellenvélemény maradhat, de üssünk meg egy bizonyos szintet.)”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 177 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2023. április 24. 15:30
A farkasnak pedig felemás színű a szeme. Az egyik barna, a másik kék.
sorivo4
2023. április 24. 15:01
Az nem vadgazdálkodás, ha egy Magyarországon kipusztult, majd újra megjelenő faj egy első példányát kilövik. Ami ragadozó lévén épp azt a funkciót töltené be, ami a normális vadgazdálkodáshoz vezetne. A természetes szelekciót, és így az egészséges és kordában tartott vadpopulációt. Ami a vadászok szerint az ő funkciójuk az egészben ragadozók híján. De valójában csak egy ürügy az ölésre. Megölnének ők mindent, ami mozog, ha a törvények megengednék nekik. Mert a vadászat egy szenvedély. Épp olyan, mint az alkohol, a dohányzás és a narkó. Korlátozni kell. Egy ilyen eseménynek az egész vadásztársadalmon kell lecsapódnia. Hogy érezzék a súlyát és mindent elkövessenek a további hasonlók elkerülése végett, és elvárják maguktól és vadásztársaiktól az etikus viselkedést. Hogy ha meglátnak egy farkast, akkor nem kilövik, bármennyire is szeretnének egy ilyen trófeát a gyűjteményükbe. És ha másképp nem megy, akkor azért mert félnek a következménytől. A farkasról pedig annyit. Hogy megtisztelt minket, hogy a távoli Svájcból, vállalva a hosszú utat, hozzánk költözött volna, ahonnan rég eltűntek a farkasok. Erre itt megölik. Szép kis fogadtatás. Most pedig arról kell gondoskodnunk, hogy ilyen többet ne forduljon elő. Nem azért mert egy farkas elpusztult. Hanem hogy újra visszatelepedjenek hozzánk, és biztonságban éljenek itt. Láttad a farkasokkal táncolót? Abban te vagy az, aki lelövi a farkast hobbiból sokadik próbálkozásra, ami még csak nem is menekül, mert annyira bízik az emberben. És aki azt nem teszi, az aztán elvágja a torkod, mint egy csirkének. Hogy pusztítsa a dúvadakat. Azért vagy ember, hogy akként is viselkedj. És az ne csak abban nyilvánuljon meg, hogy egy olyan gyárilag előállított vásárolt fegyver van a kezedben, amivel százötven méterről tudsz ölni. Ha ember akarsz lenni, akkor ölj azzal, amit magad állítottál elő, saját kezeddel, a magad erejéből és a magad tudásával. Ami legfeljebb egy kés vagy egy íj lehet. Vagy maximum egy elöltöltős puska. Feltéve, hogy a lőport és a golyót is magad készíted hozzá. Ha azzal meg tudsz ölni egy farkast, amit saját kezeddel készítettél, és nem ő öl meg téged előbb, az a valami. Attól leszel ember. Csak attól. És csak arra lehetsz büszke. Hogy célozni tudsz a tizenkétszeres nagyítású távcsöveddel vagy meg tudsz húzni egy ravaszt, arra nem.
Vakfolt
2023. április 23. 08:14
Milyen farkas?
Hydra Esus
2023. április 23. 00:05
"szegény kis farkaskoma viszont áldozatpózban hever itt előttünk már nem is tudom, mennyi ideje" Azért fekszik úgy, te gombáspicsájú kretén senkiházi, mert egy HOBBIVADÁSZ lepuffantotta. Azért, mert úgy képzelte, gond, bünti, ejnye-bejnye nélkül megteheti. Te sakálkölyke, te milyen pózt vágnál, ha valami akárki csak úgy lepuffantana és megdöglenél? Sírnának a kölkeid? Végezetül pedig: van "némi" fogalmam vadgazdálkodásról, erdészetről meg vízgazdálkodásról. Leszállhatsz a magas lóról te érzéketlen, nagypofájú szardarab.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!