Van egy vita arról, hogy a fociválogatottaknak le kell-e térdelni

2021. június 25. 21:33

Csakhogy Magyarország soha nem vett részt a rabszolgakereskedelemben.

2021. június 25. 21:33
László G. Lovászy
Facebook

„Érdekesség: van egy vita arról, hogy a fociválogatottaknak le kell-e térdelni a rabszolga feketék ellen elkövetett történelmi bűnök miatt.

Magyarország soha nem vett részt a rabszolgakereskedelemben, annak brutális hasznaiból sosem részesült. Vannak, akik szerint viszonylagos lemaradásunk éppen ennek is köszönhető – vagyis nézőpont kérdése is a lemaradásunk mértéke, ugyanis 1833-ban a rabszolgák felszabadítása a brit államkincsár 40%-át érintette.

Viszont lenne 46 ezer ember, aki személyesen is érintett: 2015-ig a brit államkincstár anyagi kompenzációt fizetett az egykori rabszolgatartóknak és leszármazottjaiknak azért a »kár«  miatt, hogy a feketéket felszabadították bő másfél évszázada.

Vagyis valamennyi, 2015-ig adót befizető fekete brit állampolgár jövedelméből is törlesztettek ezeknek az embereknek.”

Részletek itt: ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2021. június 28. 09:51
Akik rabszolgáknak érezték magukat, azok önállósodtak. Trianon így önállósított néhány nemzetet. Akik rabszolgáknak érezték magukat, azokat mi hozzánk tartozónak gondoltuk.
tartarossz.blog
2021. június 26. 11:53
Szerintem ez alternatív, aki akar az térdel, még a válogatott sem határozhatja meg a játékosának, hogy ne térdelhess, de azt sem, hogy kollektivan az egész csapat térdel. A térdeléssel azt lehet leginkább kifejezni, hogy a törvény keretein belül - szabályosan, előírt módszerrel végrehajtott letartóztatáshoz, büntetőeljáráshoz, fogvatartáshoz - tehát megfelelő 1 fóre eső zárka-négyzetméter, és a Római egyezmény szerint (fogvatartottak kínzásának emberijogi-tilalma) 1950. MINDENKINEK JOGA VAN ÉS AZT NEMZETKÖZI EGYEZMÉNY DEKLARÁLJA MAGYARORSZÁGON IS így bár a törvény kiiktatta, a börtönkártérítések is jogosak!
NTLLK
2021. június 26. 08:47
Már hogyne vettünk volna részt rabszolgakereskedelemben!? Minket vittek az igazhitűek...
még fokozza
2021. június 26. 07:33
Jelenleg 14 afrikai országot kötelez a De Gaulle-paktum azaz a gyarmati szerződésük arra, hogy devizatartalékuk 85 százalékát a francia központi bankba, és ezzel a francia pénzügyminiszter ellenőrzése alá helyezzék. A gyarmati adó mértéke pofátlan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!