Mundruczóval és Nagy Ervinnel folytatódik az SZFE-s kultúrharc

2021. január 29. 10:15

Az újonnan kinevezettek döntő többsége a színművészetin végzett, az eddigi kánon nem engedte őket érvényesülni.

2021. január 29. 10:15
Bognár Zsolt
Bognár Zsolt
Magyar Nemzet

„Megszólalásom kiváltó oka, hogy Mundruczó ismételten véleményt nyilvánított a színművészeti egyetem újonnan kinevezett tanáraival szembeni aggodalmairól. Mindezt természetesen egy szélsőbalos felületen, hol máshol. Mint írja: »Egészen elképesztő, amit letettek az asztalra a diákok, a volt tanárok és azok, akik még állományban vannak a régi rendszerből.« Meglátásom szerint az újonnan kinevezettek döntő többsége a színművészetin végzett. Így árnyalnám Mundruczó kijelentését, hogy itt egy tradíció bedarálásáról lenne szó. Pusztán az ugyanennek a tradíciónak a részét képező azon művészek, alkotók fognak végre szerephez jutni, akiket az eddigi kánon nem engedett érvényesülni.

Mundruczó azt is írja, hogy »a most érkezők szakmai múltja összehasonlíthatatlan a régi csapatéval«. Ugyanitt az is elhangzik, hogy »de kétharmadukat én nem is ismerem sehonnan, szóval maradjunk annyiban, hogy ismeretlenekről vagy jót, vagy semmit«.

Meg szeretném jegyezni, hogy a szakmai múlt megteremtéséhez elengedhetetlenül szükséges a több évtizedes múltra visszatekintő szakmai munka és annak a jelenben való végigélése. A »régi csapat« nem vitatott szakmai múltja nem érv a most kinevezettekkel szemben, nem beszélve arról, hogy az általa ismert egyharmaddal szembeni fenntartásairól sem fejti ki véleményét. Ezt az összevetést 30-40 év múlva lehet tisztességesen elvégezni, amennyiben a megválasztottaknak is változtatás nélkül lesz módjuk végigdolgozni pár évtizedet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ma is bukik a Zorbán...
2021. január 30. 09:11
Hol van Nagy, meg Mundruczó??? Hahó!! A vérvörös Baranyi kirúgott egy színházigazgatót!!! Elvtársak, miért nem hallom a hangotokat? És Eger, Vác, Szolnok? Ott sem hallottalak benneteket. Semmi sem számít, csak a bolsevista lelkitoprongyképző? Mert azzal telisírtátok a világot... Ennyit rólatok.
nyugalom
2021. január 29. 13:06
Lassan sokan bemutatkoznak, kitárják zsigeri komcslibsi énjüket! Eddig is sejthető volt, de nehanyan okoznak meglepetest, szomorusagot!
zrx8
2021. január 29. 12:40
Nagy Ervin meg Enyedi Ildikó mindketten a 167 milliárdos négyes metrós sikkasztás értelmi szerzőjének, Mesterházy Ernő filmproducer, ex-demszky-jobbkéz, és bali szigeteki villapark-tulajdonosnak a csicskái.
Kup Lung
2021. január 29. 12:23
A színész, filmes világban ez az egymás fúrása, lökdösődés , ki a Jani mentalitás nem új keletű. --- Csak most nagyobb fényt kapott az SZFe kapcsán. Nem kell túlértékelni. --- A filmeseknél pl. a sokat szidott Vajna tett valamiféle rendet, békét mer ott durván nyírták egymást. Posztumusz már el is ismerik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!