A transzfóbiás J. K. Rowling

2020. június 12. 15:34

Kiderült, hogy a Harry Potter-könyvek szerzője egy transzfóbiás gyűlölködő a történelem rossz oldalán.

2020. június 12. 15:34
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Hírklikk

„Robert Lee tábornok szobrai és Mark Twain regényei után már készülnek a máglyák a gyermekkönyv-ciklus számára is, hisz Harrynek, az árva varázslónövendéknek se fekete, se transznemű barátja nem volt. Vajon miért nem? Lehet, hogy Harry rasszista? Vagy transzfóbiás netán?

Az elszabadult Rowling asszony az elmúlt napokban arra vetemedett, hogy a politikailag korrekt genderkurzus legfrissebb terminusa, a »menstruáló személy« fogalma felett viccelődjön. A menstruáló személyt sokan nőként azonosítják, mint megtudhattuk, ők a transzfóbiások – e gyűlölködő csoport álnokságát pedig maga J. K. Rowling példázza a leghívebben. A társadalmi innovátorok szerint a »menstruáló személy« nem feltétlenül nő, a nő pedig nem feltétlenül »menstruáló személy« – aki tehát a menstruáció és a nőiség között összefüggést feltételez, az megtapossa a szabad identitásválasztás eszményét, és embereket sért meg. A progresszív szellemek megpróbálták mindezt elmagyarázni a szexista írónőnek, ez azonban nem sikerült.

J. K. Rowling folytatta a gyűlölködést. Nem elégedett meg a »menstruáló személy« fogalmának megkérdőjelezésével, s azt írta: »ha az ember születési neme nem valódi, az világszerte zárójelbe teszi a nők által megélt valóságot, így arról nem is lehet normális párbeszédet folytatni. Ilyen alapon ha a születési nemet nem tekintjük valódinak, azonos neműek közti vonzalom sem létezik. Az még nem gyűlölködés, ha valaki kimondja az igazat.«

Nekem egyébként nincs különösebb bajom azzal, ha a gender-tanszékeken filozófiai vitákat folytatnak, új fogalmakat találnak ki, egy olyan realitást generálnak, melyet az én tapasztalataim nem igazolnak. Tegyék: a világ a maga változatossága és irracionalitása által lesz teljes – az a politikai aktivizmus azonban, amely sorban karaktergyilkolja le mindazokat a liberális és baloldali értelmiségieket, akik a kulturális baloldal dogmáit vitatni merészelik, az általa védelmezni kívánt kisebbségekre és a szólásszabadságra nézve egyaránt ártalmas.

Miért hiszik a progresszív szellemű innovátorok, hogy mindörökké ők fogják megmondani, ki áll a történelem jó oldalán? Miért hiszik, hogy a megszégyenítés és a kirekesztés mindennapos gyakorlata olyan társadalmakhoz vezet, melyekben nincs többé megszégyenítés és kirekesztés? Hogyhogy nem veszik észre, hogy ezek a tét nélküli viták teremtik meg a lehetőséget a jobboldali populistáknak, hogy »rendet tegyenek«, hogy tényleg jelentős és kíméletlen döntéseket hozzanak? A »menstruáló személy« fogalmának használata nem ügy, viszont transzneműektől megtagadni, hogy a választott nemük szerint éljenek, tényleg kegyetlenség. Ha azonban a hópehely nemzedék társadalmi igazságharcosai úgy hisztériáznak a »menstruáló személy« fogalma feletti viccelődés miatt, mintha az valós sérelem volna, menthetetlenül úgy járnak, mint a farkast kiabáló fiú, és valóban súlyos esetekben sem veszi majd komolyan őket senki.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2020. június 13. 08:20
Valóban tragikus része a valóságnak az, amit Rowling elmondott arról a kiheverhetetlen traumáról amit a családjában elszenvedett eröszakok okoztak neki és amiért annyira fontos számára a NÖK védelme. Ezért idegenkedik mindentöl ami nem egyértelmü, ezen a téren. Nem nehéz kitalálni, mennyire fontos számára az Isztambuli Egyezmény is... Je suis J. K. Rowling, rendőr tovább a kommentre
lillll
2020. június 12. 22:38
"transzneműektől megtagadni, hogy a választott nemük szerint éljenek, tényleg kegyetlenség" Épp annyira kegyetlenség, sem többé, sem kevésbé, mint a zártosztályon tengődő Napóleonoktól megtagadni, hogy Napóleonként tekintsünk rájuk.
1000bocs
2020. június 12. 22:27
Robi is a Twiterről felnelegített témákból írja meg az ehetit. Source: Twitter. Kontext: Twitter: Original opinion: zero. Ha értelmes balost akarok halgatni, itton arra nincs alany. Robi messze nem egy Tim Pool... Robi megnézi mi a Trendi a Twitteren, végigmegy néhány folyamon ami éppen jól fut és kész. Mikor Tim a Joe Rogan pocastjában az amerikai újságírásról beszélt, pont ezt emlegette: nincs már olyan. A közbeszéd a Twitteren folyik, a politikai témákat ott dobják fel, ott reagálnak, az újságírók gyakorlatilag abból élnek amit onnan összecsipegetnek. Robi ennek a magyar, light verziója.
Ready2
2020. június 12. 20:48
Hagy oljek egymast, nagyon helyes. Rowling is egy kozuluk. Feminaci a javabol, csak most epp ot torlik (cancel). Hajra, csak igy tovabb, hulljon a fergese!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!